Mundial

Espanya domina 39 minuts però cau eliminada (85-88)

Shai Gilgeous-Alexander, l’estrella NBA, sentencia en un final d’infart amb una cistella i des del tir lliure

Espanya ha quedat eliminada del mundial tot i arribar a dominar durant 39 dels 40 minuts del partit contra Canadà, del badaloní Jordi Fernández (85-88). Els d’Scariolo, que dominaven 73-61 al segon temps, han vist com Brooks tornava a posar dins el matx els canadencs i en un final d’infart la pressió ha pogut amb Espanya mentre Shai Gilgeous-Alexander, que no havia tingut molt protagonisme, ha sentenciat.

La selecció espanyola ha trobat ràpidament Abrines com a gran referent amb encert exterior i sobretot agressivitat defensiva. Al segon quart, amb Shai Gilgeous-Alexander sense estar còmode tot i anotar 13 punts, Espanya ha eixamplat la diferència amb un Willy Hernangómez galàctic dominant amb una autoritat insultant els seus exrivals a l’NBA: 18 punts, 6 rebots i 21 de valoració. Al descans s’ha arribat amb un màxim avantatge de 10 punts (48-38). Al tercer quart hi ha hagut un col·lapse important dels espanyols i els canadencs han fet un parcial de 4-17 per capgirar el marcador (52-55). Però l’entrada d’un Santi Aldama impressionant (20 punts) juntament amb Garuba i Rudy Fernández els d’Scariolo han capgirat el matx (73-61). Quan semblava tot encarrilat per a Espanya, els canadencs han augmentat la intensitat i Brooks els ha tornat a posar dins el partit. Al final el talent de l’estrella NBA dels Thunder ha decidit amb una cistella clau i 4 tirs lliures sense error. Amb 85-88 Abrines ha errat el triple per forçar la pròrroga.