ACB

El Baxi, de blanc a negre

ACB. Els manresans dominen en la primera part (27-39) però reben 38 punts del Gran Canària en el tercer quart quan n’havien encaixat 39 en el descans

Gran Canària 97 Baxi Manresa 92

GRAN CANÀRIA:Albicy (2), Landesbert (23), Brussino (16), Shurna (7), Happ (13) –cinc–, Slaughter (11), Bassas (10), Prkacin, Salvó (2), Pelos (8) i Lammers (5). 23/36 de 2. 8/24 triples (2 Slaughter, 2 Brussino, 2 Bassas, 1 Landesberg i 1 Shurna). 27/32 lliures. 34 rebots (7 Happ) i 118 de valoració (25 Happ).BAXI MANRESA:Dani Pérez (10), Williams (7), Jou, Robinson (13), Geben (17) –cinc–, Brancou (12), Taylor (10), Dani Garcia (3), Steinbergs (11), Sagnia, Valtonen i Vaulet (9). 22/46 de 2. 11/24 triples (2 Brancou, 2 Pérez, 1 Robinson, 1 Taylor, 1 Geben, 1 Williams, 1 Garcia, 1 Vaulet i 1 Steinbergs). 15/18 lliures. 31 rebots. (8 Pérez). 10 assistències (3 Taylor) i 96 de valor. (21 Geben).PARCIALS:22-24, 17-20 (39-44); 38-22 (77-66) i 20-26 (97-92).

El Baxi Manresa va mostrar les dues cares de l’equip. La millor amb una primera part en què va dominar des del salt inicial el Gran Canària arribant a tenir 12 punts de renda (27-39) però, en canvi, en el tercer quart es va enfonsar totalment encaixant quasi els mateixos punts que havia rebut en el descans: 38 punts amb 8/9 de dos, 5/7 triples i 7/8 lliures sobretot gràcies en aquest tercer període a Brussino (10 punts i 16 de valoració) i Slaughter (7 punts i 10 de valoració). Brussino acumulava -4 en el descans i Slaughter, -3.

Va ser una llàstima perquè els primers 20 minuts, amb Geben com a referent dins la pintura, van saber tapar el potencial canari, que, a més, estava molt desencertat des de la llarga distància. Travante Williams es va carregar de faltes ràpid i només va tenir dos minuts bons.

Salva Maldonado va ser homenatjat a Las Palmas pels seus 208 partits dirigint el conjunt canari.