ACB

El Barça pateix i guanya en la pròrroga a la pista del debutant Palència (83-84)

Laprovittola força bel temps suplementari i anota els dos últims punts de la victòria a quatre segons de la fi

El Barça ha necessitat la pròrroga per guanyar per un mínim 83-84 a la pista del Zunder Palència, que aquesta temporada debuta a la lliga ACB. Els blaugrana han arribat a guanyar de deu punts en l’inici de la segona meitat, i perdien de set a tres minuts del final. Laprovittola ha forçat la pròrroga i ha anotat els dos tirs lliures a quatre segons del final que ha donat el triomf als blaugrana. Hernangómez ha anotat 21 punts i Laprovittola 20, i 26 de valoració.

Els blaugrana han sortit molt endollats i amb Laprovittola i Hernangómez encertats s’ha distanciat en el marcador (9-17). En els darrers minuts del primer quart el Palència ha mostrat el seu potencial, ha fet un 7-0 de parcial i s’ha situat a un punt (18-19). En l’inici del segon període els locals han empatat (21-21) i sis punts seguits de Parra han tornat a situar els blaugrana amb avantatge i s’ha arribat al descans amb un 25-34.

Els blaugrana han aconseguit la seva màxima diferència de deu punts en els primers instants de la segona part (25-35), però a partir d’aquí el Palència ha començat a dominar gràcies al joc i als unts de Benite, i s’ha posat per davant (42-41) per primera vegada en el partit en el minut 25. El Barça s’ha refet una mica gràcies a Parker, però un triple del pivot local Haarms (2,21 m) en l’últim segon ha situat el 48-50 al final del tercer quart. Una pèrdua de pilota blaugrana ha permès al Palència tornar a empatar en l’inici dels darrers deu minuts i ja no ha tingut aturador. El Barça ha comés massa errades i els locals, amb el suport incondicional del seu públic, s’han anat en el marcador fins una màxima diferència de 7 punts (65-58) a tres minuts del final. El Barça ha continuat lluitant, ha retallat la diferència i Laprovittola ha anotat el 72-72 i ha forçat la pròrroga amb el temps a zero.

En el temps suplementari els dos equips s’han alternat en el marcador i hi ha hagut duel de triples, quatre seguits, i al final Laprovitola ha transformat dos tirs lliures a 4 segons del final i el Barça ha guanyat per 83-84.