ACB

Esports

Jorge Guillén, metge del Club Joventut de Badalona durant 45 anys

També va treballar per la Federació Espanyola de Futbol

El Club Joventut de Badalona està de dol per la mort del que va ser metge de l’entitat durant més de 45 anys. El doctor Jorge Guillén va morir ahir, a l’edat de 86 anys.

Va néixer a Jerez de la Frontera (1937), però des de molt jove va traslladar-se amb la família a Saragossa. Mentre estudiava medicina, va començar a jugar a bàsquet fins al punt que va arribar a la professionalitat. Va passar per l’Iberia Zaragoza (1958-1960), el Club Basquetbol Aismalíbar de Montcada i Reixac (1960-1962) i el Club Águilas de Bilbao (1962-1965), i a més va disputar 15 partits amb la selecció espanyola. Una vegada retirat es va establir a Barcelona i, sense deixar completament el bàsquet, va començar a exercir com a doctor especialitzat en traumatologia per la Penya. Un lligam que va durar més de 45 anys i que a poc a poc va anar creixent fins a convertir-se en el responsable dels serveis mèdics del club.

Per altra banda, també va entrar dins la Federació Espanyola de Futbol, on va exercir de metge de la selecció de futbol durant quatre dècades, i de la de bàsquet entre el 1968 i el 1992.

Una de les anècdotes que més li agradava explicar, per la qual molta gent el coneixia, era que va fer el servei militar obligatori a Saragossa amb el rei emèrit Joan Carles I i es van fer íntims amics.

Tant la Penya com la mateixa lliga ACB han emès un comunicat lamentant la seva mort.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)