ACB

L’amenaça de l’ídol

Bàsquet. ACB. Kameron Taylor, actor principal de l’estrena del Bàsquet Girona en l’elit, torna dissabte a Fontajau amb un pes creixent en l’Unicaja

“Com pots fallar un tir lliure?” Explicava Aíto García Reneses que li havia fet aquest retret, somrient, a Kameron Taylor després d’una actuació superlativa –9/11 en tirs de 2, 3/5 en triples, 9 rebots i 6 assistències, per enfilar-se a 27 punts i a 40 de valoració– en la desena victòria dels gironins, contra el Granada. Taylor (1,98 m, 1994) torna dissabte a Fontajau, on en va tenir prou amb una temporada per guanyar-se el cor de companys, empleats i afició, amb un grau d’implicació que sobrepassava el rol a la pista, ja prou capital.

L’escorta nascut a Maryland va ser el millor jugador del Girona en l’estrena històrica a l’ACB. La va tancar amb mitjanes de 14,5 punts, 4,8 rebots, 2,9 assistències i 1,6 pilotes recuperades, i amb 15,6 de valoració, el vuitè de la lliga. Tenia contracte per una temporada més –va firmar per dues l’estiu del 2022–, però el fitxatge de Darío Brizuela pel Barça va fer espavilar l’Unicaja, que el va seduir. Tancava d’aquesta manera una etapa breu però recordada a Fontajau, que va elevar a la categoria d’ídol un jugador més que fiable a la pista i generós també a l’hora de congeniar amb l’afició. “Ja sabeu que per mi les coses més importants són les relacions que crees amb la gent”, explicava en el seu comiat del Girona, en què també deia: “Quan torni, tots els meus sentiments continuaran sent els mateixos.” I el retorn serà dissabte, amb el Girona i l’Unicaja –empatats amb 5-3 en la classificació– buscant la sisena victòria (20.45 h).

La millor, a Vitòria

L’equip d’Ibon Navarro, que ahir va superar el Peristeri en la FIBA Champions, va començar la lliga amb triomf contra el Tenerife, abans d’enllaçar tres derrotes. Arribarà a Fontajau en forma –quatre victòries consecutives en l’ACB–, gràcies a una sèrie que va començar contra la Penya (113-91) abans del seu primer i únic triomf a camp contrari. Va ser al Buesa Arena, on Taylor va completar la seva millor actuació ACB aquest curs (18 punts), en el segon partit de lliga que superava els 20 minuts de joc –va tancar el curs a Girona amb 27:26 a pista de mitjana.

EN XIFRES

18
punts
i 18 de valoració en el Baskonia-Unicaja, els seus sostres del curs i l’únic triomf a fora
27
punts,
9 rebots i 6 assistències per enfilar-se a 40 de valoració, el seu màxim a Girona

L’AVÍS

L’únic triomf a fora de l’Unicaja va ser a Vitòria, amb Taylor determinant
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)