ACB

El Barça falla deu tirs lliures però venç el Granada amb Jokubaitis clau (80-69)

El Barça s’ha sobreposat a un primer quart molt dolent (11-15) i a l’absència de Laprovittola perquè el tècnic Roger Grimau li ha donat descans –la setmana vinent hi ha ració doble d’Eurolliga– i ha sumat per 80-69 davant del Granada la novena victòria en l’ACB, que li permet mantenir-se invicte al Palau aquest curs. La llosa dels tirs lliures –8/18– i també dels triples –4/14– ha estat contrarestada per l’encert de dos (30/49: un 61%) i el Barça ha tombat un rival que ha plantat cara en tot moment i que ha generat moltes dificultats. L’aportació de Jokubaitis (20 punts amb 8/8 de dos, 5 rebots, 2 assistències i 25 de valoració) ha estat la clau per decantar el partit del costat blaugrana.

Vuit pèrdues, 5/12 en tirs de camp amb 1/4 en triples, 0/3 en tirs lliures i un sol rebot ofensiu ha estat el balanç negatiu del primer quart. El Barça ha anat per sota de 9 (6-15) i encara bo que s’ha despertat amb un 5-0 amb un triple d’Abrines i una cistella de dos de Parker. La millora defensiva i el ritme imposat per Jokubaitis amb Parker d’estilet amb 8 punts abans del descans i Hernangómez fent-se fort a la pintura per contrarestar el poder del brasiler Felicio, han capgirat la dinàmica en el segon quart, a pesar de la progressió del base català del conjunt andalús Lluís Costa, un dels noms propis de l’ACB aquesta temporada. El Granada, però, ha notat a faltar Thomasson, el seu millor anotador aquest curs, que duia només 2 punts: 35-31 amb un triple final de Paulí.

El Barça s’ha distanciat de 8 punts (43-38) però l’alegria ha estat efímera. Thomasson, que ha reviscolat, i Costa han clavat un 0-8 (43-43). Temps de Roger Grimau.En l’acció posterior, Thomasson ha estat sancionat amb una antiesportiva. Ja tenia una tècnica i ha estat exclòs. El Granada ha entomat bé l’expulsió: triples de Kramer i Cheatam, els dos màxims anotadors visitants, i 50-51. El tercer quart s’ha acabat amb empat (54-54).

Fonamental ha estat el 6-0 de sortida, amb 4 punts d’Hernangómez i dos de Jokubaitis. Temps de Pablo Pin. No obstant aixó, Cheatam ha endollat dos triples seguits (60-60), adobats amb un tercer consecutiu, aquest cop de Costa (62-63), que ha repetit (65-66). el Barça ha replicat amb Hernangómez i Jokubaitis, que li ha clavat un tap a Costa quan intentava un altre triple i ha anotat sol al contraatac (69-66). El triple del mateix Jokubaitis a 1:30 del final (77-69) ha coronat la seva gran actuació i ha acabat d’esquinçar la moral dels andalusos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)