ACB

Actualització instal·lada

El nou Girona de Fotis Katsikaris, amb Khem Birch i Kenny Chery destinats a lluir galons, rep l’Obradoiro a Fontajau (12.30 h) obligat a guanyar per allunyar-se del descens

El Girona rep l’Obradoiro en el retorn de l’ACB a Fontajau, més d’un mes després que Fotis Katsikaris debutés amb victòria contra el Granada el 28 de gener, i amb la plantilla reforçada amb tres peces que obligaran el tècnic grec a descartar dos jugadors en una convocatòria de la qual segur que en queden fora Pau Sala –inèdit des del 14 d’octubre a casa amb el Tenerife en la segona derrota del curs– i Corey Davis, apartat per indisciplina. “Khem ja està al 80%, físicament a punt i amb el ritme de joc que necessita. Estem molt contents amb la seva evolució” va dir Fotis sobre el que s’ha de convertir en la referència interior del conjunt gironí els dos mesos i escaig que queda de curs. Tampoc serà secundari el paper Kenny Chery si es tenen en compte els elogis del seu entrenador: “Ens ajudarà a més dels aspectes del joc que pot anotar i defensar en les dues posicions. M’agrada molt la seva actitud defensiva i sobretot com empeny els seus companys a la pista. No ho teníem a l’equip i aquesta experiència ens pot anar bé.” “Té molt físic i m’ha sorprès com ha agafat els sistemes” va afegir el grec sobre Michael Caicedo, que podria deixar fora Maxi Fjellerup, que s’ha entrenat al marge per problemes físics en moments puntuals durant l’aturada i que juntament amb Stefan Djordjevic, podria ser el damnificat per l’actualització del sistema operatiu, atès que abans del parèntesi no solien sortir a la pista fins al segon quart.

“Hem de fer una defensa sòlida, amb pocs alts i baixos. No perdre pilotes.” Són les línies mestres del que ha de ser el Girona aquest darrer terç de lliga, evitant cistelles fàcils dels rivals i amb l’equilibri com a leitmotiv, segons Katsikaris, que per al duel contra l’últim equip de la part baixa amb qui s’han de veure les cares, vol recórrer a una defensa física per neutralitzar la capacitat anotadora dels de Moncho Fernández, que en aquesta aturada han fitxat dos jugadors contrastats, els letons Janis Strelnieks i Janis Timma, per deixar d’anar coixos en l’1 i el 4. “Encaixen molt en la filosofia de Moncho, com vol jugar. Suposa un problema més per a nosaltres.” Thomas Scrubb, a qui Fotis qualifica com un “jugador de nivell Eurolliga” i Artem Pustovyi, del qual destaca com marca les diferències als dos costats de la pista, són els referents d’un equip que no guanya des d’abans de Nadal, que ha perdut els últims set partits i que, com el Girona, acumula nou derrotes en les últimes deu jornades.

“Tots els partits han de ser com una final, des de la jornada 1. Té un desgast mental però si t’hi acostumes segur que estaràs més preparat per a qualsevol enfrontament. Sens dubte aquest partit és molt important; juguem a casa contra un rival directe” reconeixia l’entrenador del Girona sobre el primer compromís des del 10 de febrer, quan l’equip va fer un pas enrere preocupant respecte a la imatge oferta tant a casa contra el Granada com a Madrid. L’Obradoiro va superar el Girona a l’octubre per 85-79 i, d’aquesta manera, guanyar de més de 6 punts és gairebé un imperatiu per als vermells per distanciar-se d’un altre equip destinat a lluitar per la permanència, igual que el Granada i el Palència –amb el Breogan, l’últim rival de l’equip amb Salva Camps, i l’Andorra, és desfavorable.

Tots els partits han de ser com una final; té un desgast però si t’hi acostumes estaràs més preparat per a qualsevol enfrontament
Hem de fer una defensa sòlida, amb pocs alts i baixos i no perdre pilotes. L’objectiu és trobar un equilibri
Fotis Katsikaris
Estic molt motivat. Fa quasi un any que estic aturat i tinc ganes de demostrar del que soc capaç i d’ajudar l’equip
Khem Birch
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)