Eurocopa

Treure’s l’espina clavada

Bàsquet. Eurocopa. La Penya vol prendre’s la revenja a Ulm (19.30 h, M+ i E3) de quan el Ratiopharm va eliminar el Joventut als quarts fa dos anys a l’Olímpic

El 19 d’abril del 2022 el Palau Olímpic va rebre una galleda d’aigua freda gegant en quedar eliminats als quarts contra un Ratiopharm Ulm que arribava a la cita havent sumat més derrotes que victòries en la fase prèvia. Aquell equip entrenat per Jaka Lakovic va donar la sorpresa i va eliminar la Penya (73-79) també en una eliminatòria a partit únic quan el Joventut sortia en les travesses com un dels grans favorits al títol i tothom pensava en la final que s’hauria disputat al Palau Olímpic el dia de la festa major de Badalona. Llavors la bufetada amb la mà oberta va servir per dir que esperaven haver après la lliçó per a reptes posteriors. I només dos anys després el destí ha volgut que la Penya es pugui prendre la revenja avui a Ulm (19.30 h, Movistar i Esport3), també en partit únic. La diferència és que ara el favorit pel fet de tenir el factor pista a favor és el Ratiopharm, el vigent campió de la Bundesliga.

La Penya ha fitxat jugadors per marcar diferències en partits així, com Andrews o Evans. A més, té Feliz de líder i referents del bàsquet europeu com ara Tomic, Ribas i Vives, cosa que no té el Ratiopharm. Els d’Ulm, això sí, tenen una plantilla que fa 15 dies va guanyar a la pista de l’Alba de Berlín. És cert que enguany no estan tan forts com el curs passat perquè són setens amb un balanç de 14-8, però saben el que s’hi juguen. Entre els jugadors, una de les perles del bàsquet espanyol: l’exbase del Madrid Juan Núñez, que sembla que el curs vinent vol ser a l’Eurolliga. Al seu costat. El tècnic Carles Duran parla del potencial del rival d’avui: “Són un equip que porten dos anys amb el mateix entrenador, l’Anton Gavel, molt ben treballat tàcticament. Depenen molt del cinc inicial, amb el Trevon Williams, Núñez i Figueroa com a més destacats.” L’equip que passi l’eliminatòria jugarà els quarts a París dijous vinent, també a partit únic.

LA PRÈVIA

Sabem que patirem però estem preparats; el Ratiopharm ha guanyat a Berlín i és un gran equip
Carles Duran
Ens hem estat preparant tota la temporada per a partits com aquest, estem a punt per al repte
Andrés Feliz

Duran convoca els 13 disponibles

Carles Duran vol màxima concentració i sobretot màxima pinya i és per això que ha decidit que els 13 jugadors disponibles viatgin a Ulm. El tècnic verd-i-negre haurà de descartar-ne un, que sembla que serà Prey o Jordi Rodríguez. Ribas, tot i ser baixa a l’últim partit, jugarà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)