ACB

Gabe York iguala el rècord (6) de triples del Girona

Bàsquet. ACB. Empata amb Colom, Jenkins i Brown; després de cinc mesos d’inactivitat va fitxar a la G-League i al cinquè partit va anotar 45 punts

Gabe York (8/2/1993, West Covina, Califòrnia) només ha necessitat dos partits per demostrar la qualitat que té i convertir-se en el referent ofensiu del Bàsquet Girona. Contra el Barça ja va causar grans sensacions i a Badalona, després de fer només 2 punts en la primera part, va fer una exhibició, no només d’encert sinó també de caràcter guanyador i d’assumpció del rol de líder. York havia tingut experiències a Europa, va jugar a l’AEK d’Atenes (2019), a l’Estrasburg francès (2019/20) i al Hapoel Tel Aviv (2020/21), però va decidir tornar als Estats Units per buscar una oportunitat. A més, a la G-League han augmentat els contractes. Pel fet d’acabar a la lliga nord-americana va quedar lliure i el Bàsquet Girona no va haver de pagar un buy-out. York es va estar esperant perquè volia trobar una bona oferta i va estar sense jugar. No li va arribar la proposta que esperava (només ha jugat 5 partits a l’NBA, on no va ser draftejat), va sorprendre al febrer quan, després de cinc mesos d’inactivitat perquè no trobava equip, va fitxar per l’equip de la G-League Ignite, i al cinquè partit ja va clavar 45 punts amb una sèrie de 8/14 triples. Amb els 6/13 triples el nord-americà iguala els registres de Quino Colom, que en va fer 6/8 i 25 punts contra el Fuenlabrada el curs passat; John Jenkins (6/12 i 20 punts), contra el Saragossa també la temporada passada, i Markel Brown (6/10 i 29 punts) d’aquest curs contra el Múrcia a Fontajau.

Ahir es van fer les proves a Ike

El Bàsquet Girona està pendent de saber si podrà comptar dissabte amb el seu màxim anotador, Iroegbu, que es va lesionar al turmell esquerre i a qui ahir es van fer les proves. Avui se sabrà l’abast de la lesió, ahir encara no havien arribat els resultats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)