Lliga femenina

L’última que apagui el llum

Irati Etxarri és la cinquena baixa per al curs que ve a l’Uni, que no anunciarà cap novetat mentre durin les negociacions per fusionar-se amb el Bàsquet Girona

Marianna Tolo, Morgan Bertsch, Lauren Nicholson, Regan Magarity i Irati Etxarri són, per aquest ordre, les cinc jugadores que no continuaran a l’Spar Girona el curs que ve, segons ha comunicat el club els últims quinze dies. L’Uni, immers en les negociacions per fusionar-se amb el Bàsquet Girona, no farà cap anunci fins que es tanqui un procés que malgrat la bona sintonia implica molts aspectes a definir i que deixa, de moment, el quart classificat de la darrera Lliga Femenina acomiadant jugadores la relació contractual de les quals s’acabava ara. La última, l’alera pivot navarresa (1,85 m, 1998), que fa dos anys era la primera cara nova del projecte que acabaria liderant Bernat Canut i que tindria en la lesió de gravetat de l’esquerrana un dels punts d’inflexió. “Sento que encara ens quedava molt; per això me’n vaig amb pena”, va dir al seu compte d’Instagram la navarresa, després de l’anunci de la seva marxa.

Un abans i un després

La fractura aguda al lligament encreuat anterior del genoll esquerre és el que ha marcat el pas d’Etxarri per Girona, on va arribar sent escollida la millor jugadora estatal de la Lliga Femenina –també la millor alera pivot– després de ser, en el seu quart any a la Seu d’Urgell, la sisena de l’LF en valoració (16 de mitjana), novena en punts (14) i cinquena en rebots (8), només superada per estrangeres en aquests tres rànquings. La seva lesió s’emmarca en el primer partit després de la segona finestra FIBA, a València el 16 de febrer de 2023 (77-62). L’Spar liderava la lliga (17-3) després d’haver superat el Casademont a casa (72-69) i mantenia les opcions de classificar-se per als quarts de final de l’Eurolliga per tercer any seguit. El pas per la sala d’operacions i la seva posterior recuperació va fer que disputés el seu següent partit amb l’Uni el 14 de gener d’aquest any contra l’Ensino (74-47) en el primer dels seus 16 partits aquest curs, l’últim dels quals a Huelva en els quarts de final de la copa (49-72, 21 de març) quan sortint en l’equip inicial de Roberto Íñiguez –Magarity, malalta, només es va perdre aquest partit i el primer de l’Eurocopa en tot el darrer curs– només va jugar 4:44 per una lesió muscular a la cama dreta que, juntament amb els problemes al soli i una recaiguda en el tram final del curs, li impediria jugar més. 3,5 punts, 2,8 rebots i 3,6 de valoració en 14 minuts i mig de mitjana en 10 partits a les competicions FEB i 4,2, 2,8 i 6 en 15 a l’Eurocopa, en les eliminatòries amb el Cadí, el Galatasaray i el Besiktas, les seves estadístiques en aquest darrer exercici.

LES DADES

16
partits
ha disputat la navarresa en el seu segon curs a l’Spar, entre el 14 de gener i el 21 de març

DESCONTENTA

“Me’n vaig amb pena” va dir l’alera pivot des del seu compte d’Instagram
3,6
valoració
mitjana aquest darrer exercici a l’LF de la que va arribar sent l’MVP estatal amb 16 fa dos anys
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)