ACB

Retroba aquell amor d’estiu

Bàsquet. ACB. Pedro Martínez es desvincula del Manresa, on ha estat els últims cinc anys, i torna a València, a qui va fer campió de l’ACB el 2017

Retrobar aquell amor d’estiu uns anys després. Això és el que ha fet Juan Roig amb Pedro Martínez. L’ambiciós propietari del València i de Mercadona creu tant en el seu projecte que fins i tot ahir semblava que contraprogramés l’oficialització del fitxatge de Hansi Flick pel Barça de futbol amb el de Pedro Martínez, el seu nou entrenador. El tècnic badaloní, que serà presentat avui (12.30 h) a la pista central de la Fonteta, complirà la seva segona etapa a València. Signa per a les dues pròximes temporades i, tot i que està pendent de saber si el València jugarà a l’Eurolliga o a l’Eurocopa, el projecte pren un rumb potent. Tot i l’ambició del València, potser seria millor que jugués l’Eurocopa perquè amb l’equip que tindran seran els favorits al títol de la competició i podrien entrar per la porta gran a l’Eurolliga sense necessitar una invitació. I més quan d’aquí a 12 mesos ja estarà llest el Roig Arena, el que serà el millor pavelló d’Europa. Si fos així, que juguessin l’Eurocopa, Pedro Martínez podria centrar-se en l’ACB perquè no hauria de desgastar tant l’equip a l’Eurolliga i podria aspirar a repetir el títol de l’ACB que ja va aconseguir el 2017. Al seu costat hi tindrà Xavier Albert, el tècnic que ha acabat dirigint el València en substitució d’Àlex Mumbrú. Albert, seguidor de Pedro, és un entrenador de club. No continuarà Fernando San Emeterio, que assumirà la direcció esportiva del Bàsquet Girona, que està a punt de fitxar l’argentí Juan Fernández (Breogán) i renovar Sorolla, ha fet una oferta a la baixa a Colom i no compta amb Èric Vila.

De Salva Camps a Diego Ocampo passant per Peñarroya

La marxa de Pedro Martínez no ha estat una sorpresa per al director esportiu Xevi Pujol, que ja fa temps que prepara el seu relleu. Entre les opcions que es plantejaven hi havia la de Salva Camps, rescindit a Girona, que va ser segon amb Pedro a Manresa i que podria tenir una proposta del Palència (LEB Or). També hi havia l’opció de Diego Ocampo, que va fer pujar el Manresa a l’ACB i que ara està meravellant amb el Tizona a la LEB Or, on demà es juga ser a la final a quatre. Una opció segura seria la de Joan Peñarroya, que coneix la casa i és un referent, però el de Terrassa estava esperant ofertes de clubs amb competició europea. Pujol, però, també té altres opcions controlades perquè encaixin al club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)