ACB

San Emeterio és el nou director esportiu del Girona

Bàsquet. ACB. El Girona fa oficial l’arribada del cantàbric, desvinculat del València, i d’Erick Moleiro, el nou rol a l’‘scouting’; Xus Escosa continuarà com a ‘general manager’ del club gironí

Ja és oficial. Tal com va avançar L’Esportiu, Fernando San Emeterio serà el nou director esportiu del Bàsquet Girona en la tercera temporada del club presidit per Marc Gasol a l’ACB. El projecte que se li ha ofert és a llarg termini i amb una projecció per jugar a Europa, si no és aquest curs el següent, i amb ambició en la lliga. San Eme és un vell conegut a Fontajau, on va jugar durant dos cursos en l’Akasvayu Girona (2006-2008) i es va guanyar l’estima de molts aficionats i de Gasol, amb qui va crear una amistat que perdura fins avui.

El nou fitxatge del Bàsquet Girona exercirà el seu nou rol en una barreja entre presencialment i treball telemàtic des de València, on té la família. Precisament a la Fonteta és on ha viscut des del 2015, quan va fitxar pel conjunt taronja. Després de sis temporades, el 2021, el cantàbric va anunciar la seva retirada i, pocs dies després, que s’integrava al cos tècnic del primer equip masculí com a entrenador ajudant, una segona etapa en l’entitat en la qual ha treballat amb Joan Peñarroya, Álex Mumbrú i Xavi Albert. El primer any com a entrenador va tenir l’objectiu de servir de pont entre l’entrenador i els jugadors, començant així la seva carrera com a entrenador. Nou anys són els que San Emeterio ha estat vinculat al València Basket, sis com a jugador i tres com a ajudant dels diversos entrenadors de l’equip valencià. A la Fonteta, el santanderí va ser una de les peces clau per guanyar una lliga, una supercopa d’Espanya i una Eurocopa amb l’equip taronja. En aquest període, també va guanyar les dues últimes de les seves cinc medalles amb la selecció espanyola. La roda de premsa de presentació oficial serà demà a Fontajau on San Eme hi serà present juntament amb el seu equip.

L’equip de treball

El de Santander no estarà sol, i és que el club reforçarà l’àrea esportiva del primer equip amb dues figures més. En primer lloc, Xus Escosa continuara com a general manager, important per a la relació directa entre plantilla i directiva. Fins ara Escosa era l’única persona en l’àrea de la direcció esportiva, des que Jordi Plà va deixar el seu càrrec, al mes de gener. En segon lloc, Erick Moleiro, així com ja vam explicar, serà l’encarregat de l’àrea de scouting i es dedicarà a fer l’anàlisi i estudi d’altres equips i jugadors. El club ja treballava en aquesta àrea a través d’Albert Juncà, team manager, i ara fitxarà una figura per centrar-se exclusivament en aquest àmbit. Moleiro ja havia fet algun informe aquest curs a Marc Gasol, gestor d’aquest fitxatge per dominar més mercats.

Oriol Paulí interessa al Bàsquet Girona

A.M.

Després de l’anunci de la reestructuració de la direcció esportiva, el Bàsquet Girona començarà a dissenyar l’àrea esportiva amb la continuïtat de Fotis Katsikaris i el seu cos tècnic. D’altra banda, també fa setmanes que malgrat no ser oficial la incorporació de San Emeterio, s’estava treballant amb el cantàbric la confecció de la nova plantilla. El club gironí ja ha presentat una oferta per Oriol Paulí, que acaba contracte amb el Barça, per tornar a casa seva. L’aler de Girona pràcticament no ha tingut continuïtat amb Roger Grimau i el seu rol amb els blaugrana era totalment secundari. Amb 30 anys, Fontajau podria ser un destí atractiu per al jugador, amb una llarga experiència a l’ACB: Gran Canària (2014-2020), MoraBanc Andorra (2020-2021) i Barça. Finalment, Marc Gasol també es va interessar pe l’aler granollerí Pep Busquets, exjugador del Girona a la LEB Or, però té contracte amb la Penya i el club, en principi, compta amb ell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)