LEB Or

El Lleida jugarà la final per l’ascens a l’ACB contra l’Estudiantes

Els lleidatans han guanyat per 77-80 el San Pablo Burgos en un partit molt anivellat

L’ICG Força Lleida s’ha classificat per disputar la final d’ascens a la lliga ACB al guanyar per un ajustat 77-80 el Longevida San Pablo Burgos en la segona semifinal de la final a quatre que es disputa al Madrid Arenas. El seu rival per una plaça d’ACB serà demà el Movistar Estudiantes (18 h), que en l’altre semifinal ha guanyat clarament per 86-62 el Grupo Ureta Tizona de Burgos.

Els lleidatans han anat a remolc a partir del minut quatre quan els San Pablo ha fet un parcial de 7-0, i poc després ha arribat tenir set punts de marge (18-11). El Força Lleida ha reaccionat en l’inici del segon període i s’ha situat a només un punt (25-24), però dos triples seguits han iniciat un parcial de 8-0 i el conjunt castellà s’ha situat nou punts per sobre (33-24). Els lleidatans, amb un Lobo inspirat que ha anotat 14 punts en el primer temps, han arribat al descans només dos punts per sota, 37-35.

En el tercer període el partit ha continuat molt disputat i intens. Matulionis ha anotat tres triples seguits i el Lleida s’ha posat per davant (45-48).Els dos equips han encadenat ratxes d’anotacions i s’ha arribat als darrers deu minuts amb un empat, 60-60. En l’inici del darrer quart l’entrenador del Lleida, Gerard Encuentra, ha vist la segona tècnica i ha estat desqualificat. El seu equip no s’ha vist afectat i ha mantingut la lluita amb un partit amb alternatives en els últims minuts. El Lleida s’ha posat per davant a un minut del final (77-78), ha robat una pilota en defensa, ha anotat el 77-80 i ha aguantat els darrers 50 segons fins aconseguir el triomf. Lobo ha estat el màxim anotador amb 18 punts.