ACB

Juan Fernández, el primer fitxatge del Bàsquet Girona

ACB. El jugador interior argentí de 21 anys prové del Río Breogán –8,5 punts, 4,1 rebots en 34 partits–, on ha estat designat millor pivot jove de la lliga d’aquesta temporada 2023/2024

El Bàsquet Girona ja té la primera incorporació del curs 2024/2025. Es tracta del pivot argentí de 21 anys Juan Fernández (2’10m) que prové del Río Breogán, equip que va suar per salvar-a a l'ACB. El jugador nascut a Santa Fe va tenir una primera experiència a l’ACB amb el Fuenlabrada on hi va estar dues temporades, del 2020 fins al 2022, en aquesta última, Fernández ha explotat més el seu rol ofensiu tant a la posició d’ala-pivot com de pivot: “Soc molt versàtil, puc jugar en les dues posicions i puc treure avantatge en el joc interior. Intentaré aportar tot el que pugui i espero que aquest any l’afició estigui molt intensa amb nosaltres que ens ho passarem bé”, va dir l’argentí al club.

Fernández, diumenge va executar la clàusula de sortida que s’especificava al seu contracte per firmar amb el conjunt gironí, des del mes de maig, el Breogán ja coneixia l’interès del club de Marc Gasol per fer-se amb el jove jugador de formació. De fet, Tito Díaz, director esportiu del Breogán, ja va dir públicament que el fitxatge cap a Girona era immediat.

Un bon curs a Lugo

Juan Fernández va arribar al Breogán amb un rol que inicialment semblava ser secundari. No obstant això, a mesura que la temporada avançava, les baixes i altres dificultats que va haver d’afrontar l’equip de Lugo van fer que l’interior argentí anés adquirint més protagonisme, ja fos jugant com a ala-pivot o com a ’cinc’. Amb el dorsal ’21’, Fernández va participar en els 34 partits de la Lliga Endesa, registrant una mitjana de 8,5 punts per partit amb un 58% d’encert en tirs de dos punts. A més, va aportar 4,1 rebots, 0,9 assistències, 0,7 taps i 9,1 crèdits de valoració per partit.

El bon rendiment de Fernández amb el Breogán, sumat a la seva joventut i el fet que sigui un jugador de formació nacional, han cridat l’atenció d’altres equips com ara la Penya que es va interessar en el seu fitxatge. L’ aportació de l’argentí ha estat essencial per al Breogán durant aquesta temporada a l’ACB. La seva capacitat per mantenir-se tots els partits del curs demostra la seva consistència física, demostrant també ser un jugador polivalent i efectiu, amb un futur prometedor a l’elit. Malgrat tot, l’argentí encara té molt marge de millora i el Girona buscarà trobar-lo aquest any a Fontajau

UN OBJECTIU CLAR

El club ha anat per feina lligant un jugador inclòs en les quotes de formació
Juan Fernández
Pivot 2,10 m
Santa Fe (Argentina)
21/11/2002 21 anys
Trajectòria
2021/22 Urbas Fuenlabrada (ACB)
2022/23 Carplus Fuenlabrada (ACB) 2023/24 Río Breogán (ACB)
ACB
Punts 6,5
Tirs de dos 58%
Tirs lliures 61,4%
Rebots 3,1
Assistències 0,6
Minuts 16
Partits 74
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)