ACB

El Barça fa oficial que Joan Peñarroya serà el nou entrenador

El tècnic egarenc signa per les dues properes temporades

El Barça ha fet oficial que e tècnic Joan Peñarroya serà el nou entrenador del primer equips les properes dues temporades. El conjunt blaugrana i el tècnic egarenc han arribat a un acord perquè dirigeixi l’equip fins al 2026. El seu nom ja fa dies que sonava, des de la destitució de Roger Grimau com a tècnic blaugrana fa una setmana.

El nou entrenador blaugrana té 55 anys i arriba procedent del Baskonia, on hi ha entrenat la temporada 2022/23 i el primer tram de la campanya 2023/24, ja que al mes d’octubre va ser acomiadat. Té experiència en competicions internacionals com la Basketball Champions League, l’Eurocup i l’Eurolliga, també acumula més de 300 partits a l’ACB en deu cursos.

La seva trajectòria

Peñarroya ha entrenat set equips abans de començar la seva aventura blaugrana. Després de finalitzar la seva etapa com a jugador, va iniciar-se a les banquetes de la Lliga EBA amb el CB Olesa (2006-09) i el CB Navàs (2009-10).

Després d’aquesta primera experiència li va arribar l’oportunitat d’entrenar el Bàsquet Andorra, on va ser-hi un grapat d’anys (2010-2018) després de competir dues temporades a la LEB Plata, dues a la LEB Or i quatre a l’ACB. Va classificar l’Andorra per a la Copa del Rei 2017 i la millor posició a la fase regular va ser el sisè lloc de l’exercici 2017/18. Després de vuit temporades a Andorra, Joan Peñarroya va fitxar pel Manresa, club on va estar més temporades com a jugador (onze en tres etapes). Va acabar la temporada 2018/19 en un meritori vuitè lloc.

El següent capítol va ser amb el San Pablo Burgos, on va fer un pas important a la seva carrera com a entrenador. A l’equip castellà, amb un projecte ambiciós de ciutat i club, va ser-hi dues temporades. En la primera, va classificar-se per al Play-off que es va disputar durant la pandèmia de la covid a València, aconseguint triomfs sonats com l’eliminació del Reial Madrid. A Burgos va ser on va aconseguir més èxits com a entrenador, ja que va guanyar en dues ocasions la Basketball Champions League i la Copa Intercontinental, l’any 2021.

València i Baskonia

Després de les seves bones temporades a Burgos, el València va ser el seu següent pas com a tècnic. El més rellevant del seu exercici com a taronja van ser les semifinals de l’Eurocup. L’estiu del 2021 va anar de València a Vitòria. Amb el Baskonia, malgrat jugar un joc molt ofensiu i força atractiu, no va poder entrar al play-off del 2022/23 en un frec a frec amb el Zalgiris, que acabaria sent el rival del Barça. Malgrat tenir dues temporades signades amb el conjunt vitorià, a finals d’octubre va ser acomiadat.

El seu passat de jugador

En la seva trajectòria com a jugador destaca el Manresa, el club que el va veure créixer i amb qui va jugar durant 11 temporades (en tres etapes diferents). Amb els manresans, Peñarroya va ser campió de la Copa del Rei del 1996. També va passar per Tenerife (1990-91), León (1997-99) i Ourense (1999-01). Va finalitzar els seus anys com a professional l’any 2003, quan va anar del Manresa al CB Aracena-Ponts (2003-04) i a l’Olesa (2004-05), on es va retirar i va començar la seva etapa com a tècnic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)