Més bàsquet

Bàsquet

Mor José Ramón Ramos, jugador de l’era daurada del Picadero

Amb l’equip barceloní va ser subcampió de lliga el 1964

El jugador internacional José Ramón Ramos Cecilio (Madrid, 1943), un dels grans bases de la història del bàsquet espanyol, va morir diumenge als 81 anys. Tot i que és conegut sobretot pels seus èxits amb el Real Madrid i per la seva etapa en el seu club de formació, l’Estudiantes, també va formar part durant una temporada de l’històric Picadero Jockey Club de Barcelona, fundat per l’empresari Joaquim Rodríguez Rosselló.

Després de triomfar en l’Estudiantes guanyant la copa del 1963 i plantant cara al poderós Real Madrid, va fitxar pel Picadero el 1965, just després que l’equip barceloní guanyés la copa i acabés segon a la lliga darrere el Madrid. En aquells moments era el millor club de Catalunya. Rodríguez va aplegar una plantilla amb jugadors com Alfonso Martínez, Chus Codina i Lorenzo Alocén. Amb Ramos al timó, l’equip va tornar a ser segon a la lliga.

La temporada següent, amb tot, va decidir tornar a la seva ciutat i fitxar per l’equip referent no només del bàsquet espanyol sinó del continent, el Real Madrid. Allà va aixecar cinc lligues, quatre cops i les copes d’Europa del 1967 i 1968 abans de tornar a l’Estudiantes, club en el qual va ser entrenador i secretari tècnic. Ramos era el germà petit del també base internacional Vicente Ramos.

Amb la selecció espanyola José Ramón va ser 67 vegades internacional i va formar part de l’equip que va ser subcampió en els Jocs Mediterranis del 1963.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)