Lliga femenina

La Penya renova Cotano i suma Ramette (Cadí La Seu)

La valenciana ha fet 6’5 punts, 3’6 rebots, 8’5 de valoració de mitjana aquest curs

El Joventut ha renovat Rebeca Cotano i també ha fitxat Elise Ramette (Cadí La Seu). La Penya ha arribat a un acord amb el qual la jugadora valenciana continuarà una temporada més a Badalona. L’aler pivot valenciana formarà part del joc interior verd-i-negre, després d’haver completat una primera temporada molt sòlida a Lliga Femenina Challenge. Amb 29 anys, l’aler pivot és una peça fonamental dins de l’equip, i la seva experiència ha estat clau per aconseguir l’ascens. Cotano, a més, ha sumat en molts aspectes, acabant la passada temporada amb 6’5 punts, 3’6 rebots, 8’5 de valoració i un gran 39% en triples. La Penya s’assegura la continuïtat d’una jugadora que té experiència al màxim nivell nacional, havent disputat partits a Lliga Femenina amb el València Basket i el Jairis Múrcia. Amb la renovació, Cotano s’ha mostrat “molt contenta per l’oportunitat de poder tornar al màxim nivell del bàsquet femení. Tinc moltes ganes de conèixer les noves companyes i de créixer amb el projecte. Per a mi és molt important ascendir amb el club que ha apostat per un projecte que volia acabar a la màxima categoria. Ja tinc experiència a Lliga Femenina, però estic molt il·lusionada. Jugar a Badalona, el bressol del bàsquet, i on m’han tractat com si fossin família, és molt especial”.

Un dels fitxatges de qualitat és Elise Ramette que signa per un curs. La belga arriba procedent de Cadí La Seu, on ha jugat les dues últimes temporades a la Lliga Femenina Endesa. Elise Claudine Ramette (3/11/1998) és una base esquerrana d’1.77m que destaca per ser una jugadora molt sòlida, intensa, bona defensora, solidària, amb bona visió de joc i que fa jugar l’equip bé i amb criteri. A la seva darrera temporada al Cadí La Seu, Ramette va acabar l’any amb 6’3 punts, 3’15 assistències per partit (Top10 de la Lliga) i 1’4 pilotes recuperades, entre les millors de la competició. La nova base de la Penya aterra a Badalona per aportar talent, experiència i energia en el que serà el debut de les verd-i-negres a la màxima competició nacional. Tot i tenir només 25 anys, Ramette ja té una àmplia experiència al bàsquet professional, havent jugat al Crack Blue Cats Ieper (2012-2015), al Jeugd Gentson (2015-2017), al Sint Katelijne Waver (2017-2020) i als Castors Braine (2020-2022), a més del Cadí La Seu (2022-2024). Internacional amb la selecció de Bèlgica, Ramette va proclamar-se campiona d’Europa al 2023, i aquest estiu disputarà els Jocs Olímpics de París amb el combinat belga..

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)