Lliga femenina

Les segones oportunitats

L’Spar Girona renova Ainhoa López, fitxada en l’última pretemporada i que viurà el tercer curs en dues etapes a l’Uni

Ainhoa López (1,82 m, 1997) és la primera jugadora a qui renova l’Spar Girona un cop acabat el curs. La barcelonina començarà la seva tercera temporada a l’Uni, amb el qual va debutar en la Lliga Femenina el 2016, en un exercici que acabaria a Zamora des del març i havent jugat 13 dels 25 partits de lliga a l’equip d’Èric Surís. López, que l’últim cap de setmana d’agost de l’estiu passat es convertia en la setena cara nova de la plantilla que dirigia Laura Antoja per substituir Lashann Higgs –la bahamiana ni tan sols es va incorporar a la pretemporada–, tenia una segona oportunitat a Fontajau, vist que al Barça CBS, en què havia jugat des del 2020, ja pintaven bastos.

“Seguiré defensant els nostres colors, que de tant d’orgull i d’il·lusió m’omplen”, va dir López en un missatge a les xarxes socials. L’afició la té com un referent i ja li va rendir una de les ovacions més emotives que es recorden a Fontajau, en un partit de play-off al qual assistia de públic a peu de pista quan es recuperava d’un càncer –limfoma de Hodgkin– fa tres anys. “Comença a formar part de la història en diferents etapes d’aquest club. És una jugadora que desplega un joc vistós en atac, amb capacitat de creació, un bon rang de tir i sobretot la seva lluita a dins i fora de la pista”, destacava Laia Palau.

L’Uni ja havia anunciat la continuïtat de Roberto Íñiguez a la banqueta, 8 baixes –Faustine Parra, Magali Mendy, Lauren Nicholson, Irati Etxarri, Morgan Bertsch, Regan Magarity, Marianna Tolo i Giedre Labuckiene– i quatre incorporacions: Klara Lundquist (Sodertalje), Migna Touré (Latas), Borislava Hristova (Sepsi) i Chloe Bibby (Gorzow). Ainhoa López només es va perdre un partit l’últim curs i va signar 3,9 punts, 2,3 rebots, 2,1 assistències i 3,6 de valoració en les competicions FEB i 4, 2,6, 1,8 i 4,6 en l’Eurocopa en 17 minuts de mitjana.

Sandra Ygueravide, Laura Peña i Marta Canella van signar per dos anys la temporada passada i, mentre la valenciana disputa la temporada de 3x3 enfocada en els Jocs de París, la gallega està jugant la lliga mexicana amb l’Halcones de Xalapa, tercer de la classificació amb 9-5 i on està acreditant 4,5 punts, 4,3 rebots i 3 de valoració en 25 minuts. Canella i López no seran les úniques jugadores de l’equip del Baix Llobregat que va fer la guitza a l’Spar fa dues temporades. Carolina Guerrero (1,88 m, 2000), que es va trencar la tíbia en un entrenament de la selecció espanyola de 3x3 en la segona finestra FIBA, serà una de les peces del nou joc interior gironí.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)