ACB

Víctor Claver s’acomiada de les pistes

Res dura per sempre. I Víctor Claver (València, 1988) n’és plenament conscient. El valencià ha posat punt final a la seva carrera esportiva després de 18 temporades com a professional. El mateix jugador ho comunicava a través d’un missatge publicat a les seves xarxes socials en què donava les gràcies per tot el que ha viscut durant aquestes gairebé dues dècades a l’elit del bàsquet.

“És moment de ser honest amb mi mateix i escoltar el meu cos. No ha sigut una decisió fàcil, però estic content de poder escollir el moment. Tanco aquesta etapa de la meva vida amb la tranquil·litat d’haver-ho donat tot i d’haver-ho fet essent jo mateix, en Víctor”, apuntava.

Gairebé 20 anys a l’elit

El seu darrer club, el València Basket, on ha jugat 9 temporades i s’ha convertit en un dels atletes que més vegades ha lluït la samarreta taronja (386 partits), també publicava un comunicat on destacava els èxits aconseguits al club.

A banda de la seva etapa al València, Claver va viure el somni americà després de ser seleccionat per Portand com a número 22 del draft de l’NBA. No va tenir sort en la lliga més prestigiosa del món i després de tres cursos va tornar a Europa, on va passar per les files del Khimiki i el Lokomotiv russos abans de viure una etapa blaugrana de cinc anys (2016-21). Amb el pas dels anys es va reconvertir en un immens jugador d’equip, clau per la seva força defensiva i fins i tot va arribar a tenir un últim ball amb Espanya en el Mundial de 2023. Claver tanca aquest capítol reforçat com un dels jugadors més triomfants de la generació daurada: acumula 169 internacionalitats amb la selecció espanyola, ajudant a aconseguir quatre ors, una plata i dos bronzes, entre Europeus, Mundials i Jocs Olímpics. I precisament per portar sort a la selecció, que està a punt d’arrancar el torneig preolímpic a València, Claver ha visitat als jugadors en un entrenament realitzat aquest dilluns.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)