ACB

Espanya arriba al preolímpic serrant les dents

Arriba l’hora de la veritat per al conjunt de Sergio Scariolo. La selecció espanyola de bàsquet arranca aquest dimarts el torneig preolímpic amb el qual ha d’assegurar-se un bitllet per als Jocs de París. L’equip arriba a la cita amb la configuració definitiva dels dotze jugadors, entre els quals no hi haurà els blaugranes Àlex Abrines (lesionat) ni Joel Parra (darrer descartat). El grup està a punt per al tret de sortida, tot i que s’hi perfila serrant les dents després de perdre contra Itàlia en la pròrroga i remuntant a la República Dominicana en els dos darrers partits de preparació.

El torneig durarà sis dies, hi participen sis seleccions dividides en dos grups i només un equip aconseguirà classificar-se per. El debut serà contra Líban (20.30 hores), nació entrenada pel serbi Miodrag Perišic. Un equip a priori que hauria de ser un escalfament per al conjunt d’Scariolo. Dimecres (20.30 hores) la selecció dirigida pel català Pep Clarós, Angola, també intentarà plantar cara.

L’amenaça de Bahames

Després de gaudir d’un dia de descans, el repte dels pupils de l’entrenador italià serà no badar ni a les semifinals (dissabte) ni a la final (diumenge). Si les previsions es compleixen, els possibles rivals que podrien amargar la classificació d’Espanya són Finlàndia i Bahames. Els del nord d’Europa compten amb la més que notable baixa del seu millor jugador, l’NBA Lauri Markkanen però val a dir que la selecció dirigida per Lassi Tuovi ha fet un bon paper en les darreres cites internacionals.

El gran escull serà la selecció de Bahames. El conjunt d’Oceania té fins a tres jugadors que militen a la millor lliga del món: Eric Gordon (Phoenix Suns), Bubby Hield (Philadelphia 76Sixers), i DeAndre Ayton (Portland Trail Blazers). Dit això, i per fortuna per al conjunt d’Scariolo, Klay Thompson no forma part de l’equip. Tot i que ho ha intentat. Segons va avançar el rotatiu anglosaxó The Atletic, el jugador de Golden State, fill de pare bahamià, no ha obtingut encara el vistiplau de la FIBA per tenir la nacionalitat, un procés que es dilata en el seu cas per haver participat en competicions internacionals amb la selecció dels Estats Units. Sigui com sigui, la baixa de Thompson continua deixant una selecció amenaçadora per als plans de la selecció espanyola que, si vol un bitllet per a París, no es pot despistar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)