ACB

Torna Darryl Middleton, que serà l’ajudant de Fotis Katsikaris al Bàsquet Girona

El Bàsquet Girona ha anunciat avui el retorn a la ciutat del gran Darryl Middleton (Queens, Nova York, 1966) , que va jugar i delectar l’afició a Girona en diverses etapes durant deu temporades a l’ACB, LEB Or i LEB Bronze a l’Akasvayu Girona i el Sant Josep i que torna per exercir d’ajudant de del tècnic grec Fotis Katsikaris. Middleton, que té el dorsal 7 retirat a Fontajau en un acte que es va fer el 2013 durant la disputa de la Lliga Catalana ACB, es va retirar en el curs 2013/14 en el Benidorm. Pel que fa als clubs catalans, també va jugar al Barça (1994-1996) i a la Penya (1998-1999). Format al basquet universitari nord-americà, també va jugar les lligues turca, italiana, grega i russa. Es va retirar el 2014 amb 47 anys.

Sigui com vulgui, en la tercera temporada a l’ACB, el club continua treballant per mantenir una estructur esportiva capitanejada per gent del club juntament amb persones que aportin experiència i qualitat a mitjà i llarg termini. L’objectiu és seguir progressant per assolir reptes esportius més ambiciosos posant el focus en el dia a dia i el creixement del jugador.

Middleton ha desenvolupat la seva carrera com a entrenador ajudant des del 2014 fins al 2022 en un dels equips més importants del continent, el CSKA de Moscou, com a ajudant de Dimitris Itoudis. “Estic molt feliç de tornar a Fontajau després de tants anys fora, després d’haver estat al CSKA Moscou durant 7 anys i a la Xina durant 1 any. És molt bo estar de tornada a casa, poder veure els aficionats i venir aquí com a entrenador ajudant per ajudar l’equip tant com pugui. Crec que el meu objectiu principal és ajudar aquests nois a guanyar tants partits com sigui possible. Tenim un equip jove, però crec que podem aconseguir moltes coses junts i faré el millor per ajudar els nois a millorar.”

Així, l’incorporació de Middleton se suma al lideratge de Jesús Escosa i Fernando San Emeterio. Escosa, un dels cofundadors del club, encapçala l’àrea, San Emeterio s’afegeix aquesta temporada amb llarg bagatge en el bàsquet professional d’alt nivell i compta amb la consideració de la grada de Fontajau per la seva etapa com a jugador. Al seu costat, Erick Moleiro, que contribueix en tasques d’scouting.

Definit la resta del cos tècnic

A la banqueta, el club ha assegurat la continuïtat de Fotis Katsikaris al capdavant del primer equip. El grec representa aquesta voluntat de sumar qualitat i experiència per un creixement esportiu sostenible. Juntament a ell i Middleton, segueixen com entrenadors assistents: Àlex Formento, un dels fundadors de club que va tornar l’any passat i Miquel Fuentes que aporten coneixement i professionalitat amb l’afegit que formen part del club des del primer dia.

El Bàsquet Girona té la plantilla pràcticament embastada. Han renovat Maxi Fjellerup i Jaume Sorolla, d’una banda, i han estat fitxats Juani Marcos i Sergi Martínez, un cop acabada la seva cessió del Barça, de l’altra. Ike Iroegbu, Mindaugas Susinskas i Yves Pons van signar compromisos de més d’un any en els quals hi havia clàusules de sortida que el californià amb passaport de Nigèria i el lituà no han executat. L’aler pivot haitià, tampoc. Els fitxatges arribats de fora són el base Guillem Ferrando (València); els escortes Aljami Durham (Hamburg) i Nike Sibande (Merkezefendi) i el pivot Juan Fernández (Río Breogán).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)