ACB

El Bàsquet Girona se suma al Barça i farà una gira a la Xina

Bàsquet. ACB. El club de Marc Gasol també viatjarà a terres asiàtiques, on jugarà dos amistosos i rebrà una bona quantitat per quadrar el pressupost

El Bàsquet Girona viatjarà a la Xina per aconseguir recursos econòmics. El club gironí ha tancat la seva participació en dos partits amistosos a terres asiàtiques, un fet inèdit en el club de Fontajau, i que servirà per poder ingressar diners per cobrir el pressupost i, a la vegada, exportarà el nom de Girona per la Xina.

El desplaçament a terres asiàtiques està previst a principis de setembre, abans de la disputa de la Lliga Catalana a Tarragona, on debutarà contra el MoraBanc Andorra (11 de setembre, a les 12.30 h).

El viatge del Bàsquet Girona a la Xina coincidirà amb el del Barça de Peñarroya, que era el gran reclam, però l’organització va demanar un altre club. Segons fonts blaugrana, però, no tindran el mateix calendari que els gironins perquè sembla que hi aniran abans. De fet, el Barça ho va organitzar, ho va comunicar a l’Eurolliga perquè no hi hagués cap incompatibilitat i també va demanar descansar la primera jornada de la Lliga Catalana. És el segon viatge que fa el Barça a la Xina, perquè en l’etapa de Xavi Pascual els blaugrana ja van anar a Hangzhou i Taipei el 2014.

Pel que fa a l’aspecte purament esportiu, la plantilla del Bàsquet Girona per al curs vinent té assegurats Ike Iroegbu, Aljami Durham, Sergi Martínez, Juani Marcos, Nike Sibande, Mindaugas Susinskas, Juan Fernández, Yves Pons, Maxi Fjellerup, Guillem Ferrando i Jaume Sorolla. A hores d’ara, l’entrenador, Fotis Katsikaris, que tindrà al cos tècnic l’històric Darryl Middleton, necessita l’arribada d’un cinc de qualitat per tancar la plantilla. El debut del Bàsquet Girona a l’ACB serà el cap de setmana del 28 i 29 de setembre.

Acord a tres bandes

El Bàsquet Girona també ha signat un acord d’intercanvi de places a tres bandes, entre el Girona, el Bisbal (LEB Plata) i el Salt (EBA). L’equip de màxima categoria formativa del Bàsquet Girona serà l’U18 masculí, que competirà a categoria júnior preferent A, després d’haver cedit la plaça de sènior primera catalana al Bisbal. Per la seva part, el Bisbal ha cedit la plaça de segona catalana al CB Salt.

El Barça vol fitxar Justin Anderson

L’exjugador del València Justin Anderson (1,98 m, 1993) podria ser en breu nou jugador del Barça després del revés que ha tingut l’equip amb Osetkowski, que presumptament serà sancionat per la FIBA quatre mesos per consum de cànnabis. Anderson aquest curs ha fet una mitjana de 9,5 punts i 2,5 rebots en 22 minuts de joc a l’ACB. Si es confirmés el fitxatge, ocuparia la segona plaça d’extracomunitari; la primera l’ocupa Jabari Parker. El Barça també ha de fer oficial en breu la incorporació de Juan Núñez, després d’haver estat seleccionat en el ‘draft’ de l’NBA pels Spurs i de tancar un acord amb el Madrid perquè renunciés al dret de tanteig perquè tenia els seus drets a l’ACB.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)