ACB

La perla blanca, al Palau

Juan Núñez és el tercer fitxatge del Barça, arriba de l’Ulm alemany, signa per tres anys i serà el vuitè blaugrana amb passat al Madrid

“És un gran pas, per a mi. Me’n vaig anar a Alemanya amb l’objectiu de tornar i jugar l’Eurolliga amb un equip gran i lluitar pels títols i ha sortit bé, així que ara el que queda és guanyar.” Aquestes són les declaracions als mitjans oficials del Barça de Juan Núñez (1,92 m, 2004) el dia que es va formalitzar la seva incorporació a l’equip per a les tres properes temporades. El base format al Madrid, al qual va arribar amb 15 anys i en el primer equip del qual va debutar amb 17–hi va disputar 15 partits des de la temporada 20/21 i quan ja havia estat designat l’MVP de l’Eurolliga júnior–, arriba procedent del Ratiopharm Ulm alemany, amb qui va signar el 2022 i on va acreditar 10,8 punts (58,2% en tirs de dos i 35% en triples), 3,6 rebots, 5,7 assistències i 2 pilotes recuperades en quasi 26 minuts per partit en l’Eurocopa. “Aquests dos anys a allà m’han anat molt bé, per poder jugar, prendre decisions... He crescut molt com a jugador i crec que arribo en un bon punt de maduresa”, destacava el número 36 del draft de l’NBA pels Spurs aquest estiu, que va formar part de la selecció espanyola en el preolímpic.

La llista negra

“M’agrada passar-ho bé a la pista, involucrar els meus companys, passar la pilota i prendre decisions, que és el que em caracteritza”, és com es definia el jugador nascut a Madrid, per qui el Barça ha hagut de pagar 400.000 euros al conjunt blanc. Núñez s’afegeix a Piculín Ortiz, Bodiroga, Lampe, Tomic, Mirotic, Laprovittola i Willy Hernangómez a la llista negra de jugadors del Barça que havien estat abans del conjunt blanc. Un camí d’anada i tornada perquè a més de Zoran Savic, blaugrana en dues etapes (1991-93 i 2000/1) i blanc entremig (95/96), hi ha onze jugadors més que havien defensat el Barça abans de posar-se la samarreta del Madrid, com Galilea, Digbeu, Alston, Bourousis, Heurtel , Hezonja o Djordjevic, protagonista de la pitjor celebració d’un títol al Palau.

“En conec molts, de la selecció, però tinc ganes de conèixer-los tots a dins i a fora de la pista”, va dir el tercer fitxatge del Barça, després de Kevin Punter (Partizan) i Justin Anderson (València), en referència a futurs companys com Àlex Abrines, Darío Brizuela, Joel Parra i Willy Hernangómez.

Pierre Oriola i el cercle lleidatà

B. S.

Pierre Oriola (2,08m, 1992) reforça el Hiopos Lleida per a l’estrena del club a l’ACB. El targarí ja va jugar a la capital del Segrià el curs 2012/13 a la LEB Or i, aquesta, serà la seva tercera experiència a la ciutat lleidatana perquè abans de fitxar pel Manresa, amb qui va debutar a l’ACB, havia passat per les categories inferiors del Plus Pujol Lleida (2008/9). Oriola, que en la seva tercera etapa a Manresa va acreditar aquest darrer curs 3,7 punts, 3,9 rebots i 4,7 de valoració amb 12:41 minuts en 30 partits, és el cinquè reforç del Hiopos, després dels exblaugrana Rafa Villar –fins ara cedit–, Oriol Paulí i Michael Caicedo i d’Alexander Madsen (MoraBanc Andorra).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)