Més bàsquet

Espanya esborra Sèrbia i espera rival a quarts (62-70)

La selecció espanyola ha tancat la fase de grups amb un ple de victòries després de derrotar a Sèrbia (62-70) en un partit amb alts i baixos. Les balcàniques s’han desinflat i no han pogut competir el partit després d’encaixar un parcial de 0-14 a l’inici del tercer quart i s’han quedat sense temps tot i la remuntada dels darrers deu minuts amb un parcial final de 24-15. Espanya acaba en primera posició del grup A però haurà d’esperar a demà per saber qui serà el seu rival a quarts de final.

Les balcàniques, en fase de relleu generacional després de la retirada de les icòniques Sonja Vasic i Jelena Brooks, arribaven a la cita invictes i han plantat cara en un primer quart igualat (13-16), però no comptaven amb l’estat de gràcia de María Conde. La madrilenya, que s’havia perdut els dos primers partits per una lesió a la mà produïda durant la gira de preparació, ha reaparegut amb 15 punts per amargar la festa a les seves rivals.

La sagnia s’ha fet palesa en el tercer quart, amb un parcial de 0-14 que pràcticament ha segellat el triomf d’Espanya. Un triple de Sasa Cadjo ha sigut insuficient per intentar generar un revulsiu, especialment quan el combinat dirigit per Miguel Méndez ha col·locat un +21 en el marcador que ha permès rotacions i minuts de descans per a Megan Gustafson i Leo Rodríguez. El coixí de punts ha amagat les 25 pilotes perdudes d’Espanya que, tot i no tenir un dia encertat des de la línia de tres (6/24), ha anul·lat la capacitat exterior de les seves rivals (3/15).

Quan semblava que tot el peix havia quedat repartit, Yvonne Anderson (18 punts i 7 assistències) ha aparegut per impulsar un parcial de 9-0 que ha permès retallar diferències (57-66). Les sèrbies han despertat amb un final de partit que ha posat nerviosa a la banqueta espanyola, col·locant-se a sis punts a falta d’un sospir de partit (62-68). L’aparició de Mariona Ortiz ha posat calma en els darrers instants. Espanya posa rumb cap a París i demà sabrà qui serà el seu rival de quarts.