Més bàsquet

Bèlgica aparta a Espanya de les semifinals (66-79)

Per oblidar. Bèlgica ha derrotat a Espanya de manera contundent en el partit de quarts de final (66-79) i espera rival a semifinals. Les belgues han posat la directa a partir del segon quart i han aconseguit anul·lar a Megan Gustafson a partir del segon quart (21 punts), la principal arma ofensiva espanyola. Sense idees en atac, amb baixos percentatges d’anotació (34% en tirs de camp) i amb les belgues cada vegada més desfermades, les jugadores de Rachid Meziane han deixat el partit liquidat al tercer quart.

Espanya ha arrancat a contrapeu després d’encaixar dos triples consecutius d’Emma Meesseman (19 punts i 9 rebots) que eren una declaració d’intencions (2-8). A Bèlgica li interessava córrer i castigava des del tir exterior cada vegada que l’equip concedia espais i cistelles fàcils (10-17). Espanya tenia el repte d’igualar la capacitat ofensiva de les seves contrincants i l’aparició en escena de María Conde i Maite Cazorla es convertia en un revulsiu que permetia retallar diferències (16-19). L’entrada de Mariona Ortiz l’aprofitava Megan Gustafson, que tancava el primer quart traient rèdit de les seves passades i amb un triple sobre la botzina que permetia empatar el partit (26-26).

El ritme anotador disminuïa però les flamenques castigaven les pèrdues (10 al descans) i aprofitaven l’encert de la seva dupla interior per tornar-se a avançar al marcador amb un parcial de 0-10. Espanya enfilava el vestidor amb el cap cop en veure l’electrònic (37-48).

La passivitat defensiva de les jugadores de Miguel Méndez deixava via lliure per a Kyara Linskens (19 punts i 8 rebots) que col·locava un sagnant +22 que complicava molt la vida a una Espanya massa depenent de Gustafson. El bloqueig era evident i, amb poques idees i baixos percentatges d’anotació, el partit estava pràcticament sentenciat quan encara faltaven 15 minuts pel final. Espanya ha maquillat el resultat en el tram final i s’acomiada de París.