Més bàsquet

El somni s’ensorra

Bàsquet. La selecció espanyola femenina s’acomiada de París en quarts de final en perdre contra Bèlgica de manera contundent

Espanya 66 Bèlgica 79

ESPANYA:Ortiz (9), Gil (6), Torrens (4), Araújo, Casas (2), Romero, Rodríguez (2), Cazorla (13), Vilaró (3), Gustafson (21), Ginzo (2) i Conde (4). Triples: 8/22 (3 Gustafson, 3 Cazorla, Vilaró i Conde). Rebots: 33 (7 Gustafson). Assistències: 18 (3 Ortiz).BÈLGICA: Ramette (8), Delaere (13), Resimont (3), Meesseman (19), Linskens (19), Claessens, Mununga, Massey, B. Massey (2), Lisowa, Vanloo (13) i Joris (2). Triples: 8/16 (3 Vanloo, 2 Ramette, 2 Meesseman i Delaere). Rebots: 42 (9 Meesseman). Assistències: 28 (7 Delaere).PARCIALS: 26-26, 11-22 (37-48), 12-19 (49-67) i 17-12 (66-79).ÀRBITRES:Matthew Leigh Kallioc (CAN), Jenna Jordan Reneau (USA) i Maripier Malo (CAN).

Punt final al somni. Espanya es va acomiadar ahir de París després de perdre el partit de quarts contra Bèlgica (66-79) de manera contundent. Les vigents campiones d’Europa, que es van classificar pels pèls derrotant el Japó de 27 punts en el darrer partit de la fase de grups en un xoc a vida o mort, van amargar la tarda a les seves rivals gràcies al seu quintet titular. L’absència de Julie Allemand per lesió va quedar amagada gràcies al pas endavant de la jugadora del Joventut Elise Ramette. De fet, les cinc titulars belgues van anotar 72 dels 79 punts totals de l’equip.

Espanya va aguantar l’embranzida inicial gràcies a Megan Gustafson (12 punts al primer quart) però es va quedar sense idees en atac i sense lideratge dins la pista, marxant al descans onze punts al darrere (37-48). L’arrancada del tercer quart no va ser gens bona, l’equip va encaixar un parcial de 0-12 que va deixar el partit vist per sentència quan encara faltaven 15 minuts i la sensació dominant era que Bèlgica estava una passa per damunt. L’entrada en pista de Paula Ginzo, Mariona Ortiz i Andrea Vilaró va donar una empenta a Espanya, que es va posar a onze a falta de 4 minuts, però Julie Vanloo va exterminar l’eufòria amb un triple que va fer emmudir a tothom.

Espanya es va acomiadar de les possibilitats de reeditar l’èxit de Rio 2016 i va posar punt final a la seva estada a París.

Bèlgica, una classificació històrica

La selecció entrenada per Rachid Meziane i liderada per Emma Meesseman s’ha consolidat com un grup històric. Després d’aconseguir el seu primer or en l’Eurobasket del 2023 –derrotant Espanya en la final–, l’equip va fer història ahir en col·locar Bèlgica en unes semifinals olímpiques per primera vegada i s’enfrontaran a França divendres. L’altra semifinal serà entre els Estats Units i Austràlia.