Lliga femenina

Sílvia Domínguez s’acomiada de la selecció espanyola

La veterana base de Montgat, Sílvia Domínguez (Montgat, 1987) ha anunciat en un comunicat la seva retirada de la selecció espanyola. Domínguez tanca una etapa prolífica que culmina amb 214 internacionalitats i 9 medalles en campionats internacionals, formant part d’una de les generacions més exitoses a Espanya. En el text que ha publicat a les seves xarxes socials, l’atleta titlla de “decebedor” el comiat per diferents situacions de caràcter personal “abans i després” de la concentració per als Jocs Olímpics de París, cita que es va perdre “suposadament” per la lesió que va tenir. Tot i que no concreta res més al respecte.

“Una vegada finalitzats els Jocs Olímpics i amb una nova i il·lusionant temporada a punt de començar, crec que és el moment adequat per a anunciar que la meva etapa com a jugadora de la selecció espanyola ha arribat a la seva fi”, ha assenyalat Domínguez a l’inici del text. La base admet que va prendre aquesta decisió “fa dies” i que havia decidit “esperar fins a la conclusió de Paris 2024 per a fer-ho públic per respecte” a l’equip i a les seves companyes “en un moment en el qual tot el focus i l’atenció havia de ser per a elles”. La catalana ha assegurat que li entristeix “molt” acomiadar-se “d’aquesta manera després de 18 anys formant part de la Selecció Absoluta”. “No tant per la frustració que va ser sofrir una lesió que suposadament em deixava sense opcions de poder estar en els Jocs sinó perquè aquest final per a mi ha estat decebedor per diferents situacions de caràcter més personal que m’ha tocat viure durant i després de la concentració”, ha indicat.

En aquest sentit, i sense entrar en més detalls, Domínguez ha reconegut que tot això li ha generat “una desil·lusió que mai” abans havia sentit “en més de dues dècades com a jugadora professional”. “Segurament ha estat un dels moments més durs no només de la meva carrera esportiva, sinó també a nivell personal”, ha sentenciat sobre aquest tema. “Afortunadament, intento ser una persona positiva, optimista, i que sempre treu aprenentatges de cada situació per a afrontar el futur amb més il·lusió i ganes que mai. En aquests 18 anys he tingut la fortuna de viure més moments bons que dolents, amb vivències increïbles i experiències úniques i inoblidables com la plata olímpica de 2016, la plata i el bronze Mundial i, per descomptat, la conquesta de tres Eurobasket, entre altres”, ha afegit.

La jugadora ha recordat que “em sento afortunada d’haver pogut ser partícip d’aquesta històrica etapa del bàsquet femení espanyol, amb nombrosos èxits després dels quals hi ha hagut un enorme treball, esforç i sacrifici per part de tots. En mirar enrere, des del meu debut amb 19 anys fins al meu adéu amb 37, només puc sentir orgull per tot el llegat que he intentat deixar per a les generacions futures”, ha destacat. Finalment, Domínguez s’ha acomiadat en el text donant les gràcies.

La jugadora del Perfumerías Avenida s’acomiada convertint-se en la setena que més vegades ha vestit la samarreta d’Espanya, amb la qual va debutar l’any 2006. En total ha disputat vuit Europeus, tres Mundials i dos Jocs Olímpics, amb un palmarès de tres ors europeus (2013, 2017 i 2019), la plata olímpica de 2016 i del mundial de 2014, la plata de l’Europeu de 2023, i els bronzes de l’Europeu de 2009 i 2015, i del Mundial de 2018.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)