ACB

“Ens hem de centrar en allò que podem controlar”

Bàsquet. ACB. El tècnic del Bàsquet Girona, Fotis Katsikaris, assegura que té una plantilla jove, capaç de millorar, i amb l’objectiu de competir i créixer al llarg de la temporada

“Volíem fer un equip per millorar el que vam fer la temporada passada, i en Fernando (San Emeterio) ha fet una feina espectacular”, així començava Fotis Katsikaris la primera roda de premsa de la temporada 2024/25. El tècnic grec alabava ahir la feina del nou director esportiu després que aquest hagi propiciat els fitxatges de dues peces com Sergi Martínez, que exercirà de capità, i Juani Marcos, tots dos cedits del Barça la temporada passada i enguany jugadors en propietat del club.

“Estic molt content amb la plantilla que hem fet i ara comença la feina. Tinc bones sensacions del primer entrenament”, exposava l’entrenador, que assegurava que té un grup “amb molt marge de millora”. “Volíem un grup jove amb el qual créixer de manera conjunta durant la temporada; tots en tenim moltes ganes”, afegia. Pel que fa als objectius, el grec esquivava posar-hi nom i cognom, però destacava que creu que la plantilla té nivell europeu i que tot i la joventut del grup, espera que l’equip evolucioni.

“Parlant amb els jugadors, els he dit que se centrin en el que poden controlar: l’actitud i l’esforç. Cal oblidar la resta. La resta no es pot controlar”, subratllava Katsikaris, que també destacava l’actitud de les noves incorporacions. “He vist molt bona predisposició dels nous fitxatges, tenen una fam espectacular per millorar”, indicava.

D’altra banda, el tècnic reconeixia que la gira que farà l’equip a la Xina implica una logística complexa. “Segur que serà una experiència bona per al club i els jugadors, però pel que fa a la planificació, no sé com ens trobarem, perquè tornant de la Xina hi ha l’amistós del dia 8 i després la Lliga Catalana. Qualsevol imprevist ens pot afectar”, exposava l’hel·lè en al·lusió a les dues setmanes que tindrà sense compromisos per preparar el debut ACB visitant el Martín Carpena.

El factor Middleton

La incorporació de l’exjugador Darryl Middleton al cos tècnic com a assistent és una de les novetats d’aquesta temporada. Una figura que se suma per “aportar la mentalitat d’una persona treballadora i que mai posa excuses”, i alhora per fer millorar als jugadors interiors. “En Darryl pot traslladar aquesta mentalitat de sacrifici i treball als jugadors perquè l’aportin a la pista. Crec que és un dels millors fitxatges que hem fet. És un guanyador que sempre et dona energia positiva per competir”, destacava. De fet, Katsikaris avançava també que enguany el club farà una aposta important de treball individual en què l’americà serà el responsable de formar els jugadors interiors.

La recuperació de Nnaji

Una de les perles d’aquesta plantilla és el pivot d’origen nigerià James Nnaji (2004, 2,11 m). Cedit pel Barça, el jugador es continua recuperant de l’operació lumbar a què es va sotmetre al mes de juny i evoluciona favorablement. Tot i això, Katiskaris va confirmar que no farà la gira asiàtica.

LES FRASES

Estic molt content amb la plantilla, ara comença la feina. Tinc bones sensacions del primer entrenament
En Darryl (Middleton) pot traslladar aquesta mentalitat de sacrifici i treball als jugadors perquè l’aportin a la pista
He dit als jugadors que se centrin en allò que poden controlar: l’actitud i l’esforç
Fotis Katsikaris
Entrenador del B. Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)