Lliga femenina

La història i la identitat, en les samarretes de l’Uni

L’Spar Girona presenta les seves samarretes, amb franges verticals vermelles, la negra i la groga i una del 20è aniversari

L’Spar Girona lluirà franges verticals a les samarretes aquesta temporada 24/25, en què el club celebra els 20 anys de la fundació. És el motiu pel qual l’Uni torna a tenir una samarreta commemorativa, tal com va fer en el 15è aniversari –deslluït per la coincidència amb la pandèmia i la manca de públic als pavellons–, i que aquesta vegada és amb la característica silueta de la catedral i Sant Feliu vistos des del pont de les Peixateries Velles sobre un fons groguenc en què hi ha els noms de les jugadores que han passat per l’equip aquestes dues dècades, amb una franja negra lateral on hi ha el temps de vida de l’entitat nascuda de la fusió entre el Vedruna i el Ceset (2005-2025), a un costat, i 20 anys, a l’altre.

El primer equipament recupera el negre amb unes franges vermelles verticals degradades, les mateixes que converteixen el segon equipament, la samarreta groga que l’Spar du en la competició europea, en una senyera. “Representarem els colors de la nostra terra”, especifica el club, el primer equip del qual comença la pretemporada demà.

Ygueravide, a Viena

La selecció espanyola de 3x3, plata en els Jocs de París, juga la semifinal de la copa d’Europa a Àustria aquest migdia (12.20 h) contra Polònia. Sandra Ygueravide va tornar a ser la màxima anotadora de l’equip d’Anna Junyer i Núria Martínez –9 punts contra Azerbaijan (20-12) i 11 contra les amfitriones (20-14) en la fase de grups– amb 6 punts en el 18-15 dels quarts de final contra Ucraïna.

No encara

A banda de la base valenciana, les tres extracomunitàries que l’Spar Girona ha fitxat aquest estiu tampoc estan amb l’equip des del dia u. D’una banda, l’australiana Chloe Bibby té permís per arribar més tard i, de l’altra, les nord-americanes Natasha Mack –la pivot té passaport montenegrí– i Maya Caldwell disputen la WNBA amb les Phoenix Mercury i les Atlanta Dream. Els altres fitxatges sí que han de ser amb l’equip des de demà. La sueca Klara Lundquist, la francesa Migna Touré, la búlgara Borislava Hristova i l’eslovaca Ivana Jakubcova s’estrenaran a Fontajau, mentre que Carol Guerrero, que es va fracturar la tíbia en una concentració amb la selecció espanyola de 3x3 en la segona finestra FIBA, al febrer, ja ha jugat a Girona com a visitant amb el Barça CBS i com a local amb la selecció catalana. Marta Canella, Ainhoa López i Berta Ribas completen la relació de jugadores del primer equip. Aina Cargol –bronze en el mundial sub-17 fa un mes–, Paula Acín, Berta Pagès, Carla Bagudà i Boto Dhampa són les 5 júnior que completen el grup de treball de l’Spar, que té el primer amistós el dia 7 a Calonge contra el Latas, l’anterior equip de Touré.

LES DADES

8
jugadores
del primer equip (5 són fitxatges de l’estiu) en l’inici de la pretemporada, demà
5
júniors
completen el grup amb què treballarà Íñiguez: Cargol, Acín, Pagès, Bagudà i Dhampa.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)