ACB

Joan Laporta està convençut que els cinc fitxatges “enamoraran”

El Barça de bàsquet ha presentat aquest dilluns les seves cinc noves incorporacions: Kevin Punter, Justin Anderson, Juan Núñez, Chimezie Metu i Youssupha Fall, tots preparats per formar part del nou projecte encapçalat per Joan Peñarroya i per “enamorar el Palau”. Les cares noves arriben després d’una temporada decebedora en què els blaugrana, més enllà de no aconseguir cap títol, no van arribar a la Final a quatre de la Lliga de Campions.

Aquests resultats van provocar la sortida de l’entrenador, Roger Grimau, a la qual se’ls van unir altres baixes importants de jugadors com Ricky Rubio, Nikola Kalinic o Rokas Jokubaitis, als que aquests cinc reforços hauran de substituir per deixar enrere les males sensacions i continuar lluitant per títols. “Són jugadors que enamoraran el Palau, segur que tindran un gran suport per part dels seguidors i estic convençut que aquest any serem molt competitius. Espero que ens donin moltes alegries”, va afirmar durant l’acte de presentació a l’Auditori 1899 el president del club, Joan Laporta.

El president ha estat acompanyat per altres personalitats de la secció, com el seu directiu responsable, Joan Cubells, el seu mànager general, Juan Carlos Navarro, o l’exjugador i actual ambaixador del club Audie Norris. “Estareu ben acompanyats pel vostre entrenador i un grup de jugadors que són uns grans professionals i unes persones formidables. Formeu part d’una de les seccions més importants del Barça, per l’afició entre els nostres seguidors”, ha destacat Laporta.

Juan Núñez, nou director per al joc blaugrana

El base internacional espanyol Juan Núñez, format al Reial Madrid, però que arriba procedent del Ratiopharm Ulm alemany, pel qual va fitxar el 2022 a la recerca dels minuts que no tenia a la capital espanyola, és un dels directors del joc blaugrana. “L’entrenador m’ha demanat dirigir l’equip, fer jugar els companys, ser jo i gaudir. En el que portem d’entrenaments, m’està donant la confiança per demostrar quin tipus de jugador sóc i amb això n’hi ha prou”, ha puntualitzat Núñez.

Preguntat sobre la seva decisió per recalar al Barça en lloc del seu club d’origen, el jugador de 20 anys ha dit: “El Barça ha apostat per mi, m’ha donat la confiança que necessita un jugador jove i ara em toca a mi tornar-la”.

De les altres quatre incorporacions de l’equip ha posat èmfasi en l’aspecte físic, tot i que ha concretat que la plantilla disposa d’”una bona combinació entre talent i físic”.

Jabari Parker de referent

La presència del nord-americà Jabari Parker a l’equip, sense ser un dels motius principals pels seus fitxatges pel Barça, és un punt a favor per als seus compatriotes Kevin Punter i Justin Anderson. “Quan el vaig conèixer, vaig comprovar que era una gran persona i el seu joc és increïble. Ha estat genial amb nosaltres, els nous”, ha explicat Punter, de qui s’espera que es converteixi en un dels referents exteriors de l’equip.

La seva aportació serà vital perquè el Barça torni a ser un clar candidat a l’Eurolliga, on la campanya passada va fer una mitjana de 15 punts (35 % en triples), 2,6 assistències i 14,2 crèdits de valoració en 29 minuts per partit. “Parker és un líder dins de l’equip i ens dóna consells sobre la ciutat. Intentarem fer el possible perquè les coses funcionin aquesta temporada”, ha afegit Justin Anderson, arribat per ser un dels arguments defensius principals de l’equip.

Per la seva banda, l’ala pivot Chimezie Metu, que s’embarca en la seva primera aventura europea, lluny de la NBA, ha expressat que no li va caldre “parlar amb ningú” per decidir-se a venir al club. “Quan el meu agent em va trucar per dir-me que em volien, se’m va dibuixar un somriure i estic molt feliç d’aquesta nova etapa”, ha comentat durant l’acte de la seva presentació.

Pel que fa al pivot senegalès Youssupha Fall, el jugador més alt de la història de la secció (2,21 metres), ha concretat que intentarà aportar “talent defensiu i intensitat”, ingredients amb què pretén “guanyar títols” aquesta campanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)