ACB

Atropellats a Sant Julià

Bàsquet. ACB. Un desencertat Bàsquet Girona, que encaixa 58 punts en la segona meitat, es veu superat pel Manresa en el primer amistós del curs

Baxi Manresa 100 Bàsquet Girona 68

BAXI MANRESA:Véscovi (7), Sagnia (1), Alston Jr. (18), Pérez (8), Cate (14) –cinc inicial–, Saint-Supery (7), Reyes (11), Steinbergs (2), Ohams (7), Sánchez, Gaspà (15) i Hustak (10). 10/28 triples (3 Alston Jr.). 26/43 de 2. 18/24 lliures. 45 rebots (9 Sagnia). 128 de valoració.BÀSQUET GIRONA: Iroegbu (17), Pons, Martínez (6), Sorolla (4), Durham (5) –cinc inicial–, Marcos (18), Ferrando, Sibande (2), Fjellerup, Susinskas (7), Fernández (3) i Cáffaro (6). 7/24 triples (4 Marcos). 15/33 de 2. 17/27 lliures. 29 rebots (6 Pons). 55 de valoració.ÀRBITRES:Jordi Aliaga, Alberto Baena i Andrés Fernández.PARCIALS: 16-13, 26-23 (42-36); 30-15 (72-51) i 28-17 (100-68).

Galleda d’aigua freda per al Bàsquet Girona. Un amistós de pretemporada mai és un partit idíl·lic, però encaixar 100 punts contra un equip amb qui sempre hi ha rivalitat és començar amb el peu esquerre.

El primer amistós del curs per al conjunt presidit per Marc Gasol va ser un derbi a la catalana contra el Baxi Manresa, encara que d’amistós en va tenir poca cosa. Els jugadors de Diego Ocampo, que s’estrenava en la banqueta després de la marxa de Pedro Martínez a València, van sortir a mossegar i van arrasar el conjunt de Fotis Katsikaris, que es va apagar i es va quedar sense idees, encaixant 58 punts en la segona meitat. Els del Bages es van estrenar amb un partit per emmarcar, camuflant àmpliament la baixa de quatre jugadors del primer equip i amb l’aparició de joves amb ambició com ara Max Gaspà (15 punts). Tot plegat, amanit amb l’estrena d’algunes figures que apunten maneres, com ara Derrick Alston Jr. (18 punts).

El joc interior del conjunt gironí, que segueix amb la baixa de James Nnaji, va brillar per la seva absència. Els seus contrincants van dominar el rebot (45 a 29) i van rematar en el contraatac, deixant el Girona a mans de la genialitat de figures com ara Juani Marcos (18 punts) i Ike Iroegbu (17 punts), que malgrat la seva qualitat individual no van poder alterar el domini del Manresa.

Va ser un partit per oblidar dels de Katsikaris, que, tot i marxar al descans a sis punts, van encaixar 58 punts en la segona meitat i van perdre el fil de la trobada quedant-se sense idees més enllà dels dos referents esmentats. El Manresa va jugar a una altra velocitat, deixant entreveure el seu característic tret identitari: la intensitat, i enduent-se el primer duel del curs.

Després del partit el Girona va posar rumb cap a Barcelona, on aquest matí agafarà l’avió per viatjar cap a la Xina. Allà disputarà dos amistosos (contra els Hangzhou Lions i el Barça). L’equip de Katsikaris tornarà a Fontajau per jugar un amistós el 8 de setembre abans de l’inici de la Lliga Catalana a Tarragona contra el MoraBanc (11 de setembre).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)