ACB

El Girona celebra el desè aniversari amb un triomf a la pròrroga (94-85)

Aniversari feliç per al Bàsquet Girona. L’equip de Fotis Katsikaris ha guanyat al Ratiopharm Ulm alemany (94-85) en un partit amistós que servia també per commemorar la dècada de vida del club. Els gironins s’han avançat al primer quart amb un parcial de 18-10 i, malgrat dominar el partit durant pràcticament 35 minuts, han permès als seus rivals forçar la pròrroga després d’una mala gestió dels últims cinc minuts.

Juan Fernández apareixia en l’afegit per a impulsar un parcial de 9-3 que permetia resoldre el partit a favor dels locals.

Un diumenge ennuvolat decorava l’estrena del Bàsquet Girona a Fontajau. El grup de Fotis Katsikaris rebia al Ratiopharm Ulm, equip EuroCup, en el darrer test abans del primer títol en joc de la temporada, la Lliga Catalana, que arranca el proper 11 de setembre. Els blanc-i-vermells -amb la plantilla al complet a excepció de James Nnaji- entraven al partit amb un parcial d’11 a 5 comandat per l’argentí Francisco Cáffaro i s’agradaven col·locant un +11 a l’electrònic en un tancar i obrir d’ulls.

El Girona mantenia el domini gràcies a una defensa cada vegada més consolidada (7 pilotes recuperades al descans), però les imprecisions en atac brindaven a l’Ulm la possibilitat d’apropar-se en el marcador, fet que l’interior Nico Bretzel aprofitava per col·locar la mínima (18-17). Els teutons posteriorment s’avançaven (18-19) liderats pel pivot.

Quan la cosa anava pitjor, un triple de Susinskas i una recuperació de Marcos permetia als locals tornar a dominar (23-19). El duel es convertia en un estira-i-arronsa fins que un triple d’Yves Pons des de la cantonada permetia als jugadors de Katsikaris agafar aire i marxar al descans per davant (37-30).

Ike Iroegbu sortia de la pausa inspirat i impulsava al seu equip amb un parcial de 7-0 que permetia al Girona recuperar el coixí de deu punts i Juani Marcos despertava als aficionats amb una cistella cèrcol passat que feia ressonar un “ohh” pel pavelló.

Però no tot eren flors i violes. Els gironins encaixaven 34 punts en un últim parcial en que el cansament propiciava una reacció rival. L’Ulm anotava 13 punts en 2 minuts i Plummer culminava la gesta amb una cistella que forçava la pròrroga (78-78).

En l’afegit, Juan Fernández apareixia amb dues accions consecutives que permetien recuperar el domini local i un tap de Yves Pons intimidava la zona rival generant un parcial favorable de 9 a 3. L’equip, ara sí, encarrilava el partit i es desempallegava de l’amenaça rival. La botzina final constatava el treball fet i el Girona marxava a casa havent celebrat feliçment, però amb patiment inclòs, el seu desè aniversari.