Més bàsquet

Bàsquet

Mor atropellat el jugador internacional turc Ilkan Karaman

L’aler pivot, de 34 anys, era un dels jugadors més estimats per l’afició del país

Commoció en el bàsquet i l’esport turc per la mort d’un dels seus referents en els últims 15 anys, l’aler pivot Ilkan Karaman (1990, Istambul). El jugador, de només 34 anys, va ser envestit ahir al seu país, a la regió de Datca, per un conductor ebri. Segons van relatar els mitjans turcs, el jugador es trobava prop d’una benzinera esperant un amic just en el moment en què el vehicle va perdre el control i el va atropellar. Va quedar atrapat sota el cotxe i els equips d’emergència el van trobar mort quan van arribar al lloc de l’accident.

Karaman va ser des de jove, en les seleccions de promoció del seu país, una de les grans promeses del bàsquet turc. El 2012 va ser seleccionat pels Brooklyn Nets en la segona ronda del Draft de l’NBA. Va jugar en el Tofas Bursa i el Pinar Karsiyaka abans de fer el salt en l’equip que més va destacar, el Fenerbahçe. El 2013 va aixecar la copa i l’any següent, la lliga, destacant en l’Eurolliga i en la selecció del seu país. En l’Eurobàsquet del 2013 (10,5 punts i 5,8 rebots per partit) va ser un dels més destacats del combinat turc.

Posteriorment es va convertir en tot un rodamón del bàsquet europeu. Va jugar sobretot a Turquia, però també ho va fer en el Cholet i l’Antíbol de la lliga francesa. La temporada passada va signar un contracte amb els Formosa Taishin Dreamers de la lliga professional de Taiwan. Aquest curs havia tornat al seu país per jugar al modest Çayirova Belediyesi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)