Lliga femenina

L’Spar Girona supera el Castelló a Platja d’Aro (78-51)

Primera victòria de l’Spar Girona en el segon partit de pretemporada, el segon en cinc dies i aquest cop contra el NBF Castelló de la Lliga Challenge, en els primers minuts de Chloe Bibby (9 punts) i Sandra Ygueravide a la banqueta vestida de carrer en un pavelló de Platja d’Aro ple. L’Uni capgirava el marcador després d’un inici poc precís (2-10, 3 pèrdues) i tancava el primer quart 20-12, per arribar a la mitja part fregant la vintena (40-22) amb 10 punts de Hristova, 8 seguits (36-20, 2/2 triples). El 0-11 (3 triples) des del perímetre visitant reduïa la diferència a l’inici de l’últim quart (61-40) i Lundquist (22 punts) liderava l'equip en uns últims minuts amb millors sensacions.

Íñiguez aturava el partit a 7:25 per acabar el primer quart, amb el segon triple visitant que enfilava el parcial en contra al 0-8 (2-10). Canella, base a l’inicial, havia empatat a 2 al pal baix i malgrat esgotar la primera possessió després del minut, l’Uni lligava un 8-0 des de l’entrada de Lundquist i Jakubcova amb punts de quatre jugadores diferents (totes menys Touré, 0/2 de 4,6 m). Bibby havia entrat després del temps mort visitant a 4:21 i s’estrenava des de 6,75 m a 1:57 (15-12). Cargol després d’ofensiu de Lundquist al seu propi error anotava el segon triple groc (18-12) i la base sueca en transició completava un altre 8-0 (20-12).

Guerrero a pilota doblada (22-12 i 28-17) i Hristova de tres (31-17) i al contraatac (33-17) ampliaven l’avantatge i els primers punts de Touré després del segon triple de la búlgara (36-20) el deixaven a prop de la vintena: 38-20. Lundquist a cistella passada per la línia de fons feia la última cistella de la primera meitat després del minut d’Íñiguez (38-20) . Les visitants feien la primera cistella de la segona meitat a 4:43 per acabar el tercer quart (53-25) amb addicional fallat a la segona falta seguida d’Iva [Jakubcova], que havia anotat de 3 (45-23), de 2 (51-23) i d’1 (53-23). La rotació en el joc interior recuperava el ritme anotador (55-27, 59-27 i 61-29 Bibby i 57-27 Guerrero assistida per López). Tres triples entre el final del tercer quart i l’inici de l’últim esperonaven el conjunt visitant (61-40) i un altre triple blau a 3:11 per acabar forçava el minut d’Íñiguez (72-49), després del qual Lundquist sobre la botzina completava una bona circulació de pilota des de 6,75 m. La sueca en un altre final de possessió, sobre la botzina i ara de sota signava el 78-49 amb addicional.