Lliga femenina

Una diada a l’oficina

L’Spar Girona supera el Castelló de la Lliga Challenge en el seu segon amistós, en l’estrena de Bibby amb l’Uni, que fa un joc molt més vertical, dinàmic i obert

Spar Girona 78 NBF Castelló 51

SPAR GIRONA:Canella (4), Guerrero (10), Ribas (2), Touré (5), Hristova (8) –cinc inicial–; Lundquist (22), Jakubcova (15), Cargol (3), López, Bibby (9), Acín i Bagudà. 25/37 de 2, 6/21 triples (2 Hristova i 1 Lundquist, Jakubcova, Cargol i Bibby), 10/15 tirs lliures.NBF CASTELLÓ:Maza, Campos (12), de Giacomo (5), Ruiz (7), Tuitele (8) –cinc inicial–; Niski (2), Menéndez (6), Ferri (6), Vilches (3), Jovena (2) i Hueso. 12/33 de 2, 7/27 triples (2 Menéndez i 1 Campos, de Giacomo, Ruiz, Ferri i Vilches), 6/14 tirs lliures.PARCIALS:20-12, 20-10 (40-22), 21-12 (61-34) i 17-17 (78-51)

“És un dia més de feina, d’anar sumant i acumular minuts, càrrega i treball físic i tàctic per anar millorant en certs punts en què que incidim en el dia a dia”, va dir Roberto Íñiguez acabat el segon amistós de l’Spar Girona, ahir al migdia contra el NBF Castelló de la Lliga Challenge al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro, la grada del qual es va omplir. És la tercera setmana de feina per al conjunt gironí, que dissabte passat a Calonge es va veure superat pel Latas (59-67) i que diumenge a Tarragona jugarà contra el València, dissenyat per a l’assalt a l’Eurolliga després d’acaparar els títols FEB del curs passat. Chloe Bibby, a la banqueta, arribada d’Austràlia 5 dies abans, va disputar els seus minuts (15:30) i, ahir, qui hi era sense canviar-se per jugar era Sandra Ygueravide, que quan el seu equip obria el calendari de preparació tancava la temporada de 3x3 a la Xina.

Llibre d’estil

“L’any passat teníem sempre dos pals dins la zona”, recordava el vitorià sobre l’anterior roster amb què va treballar a Girona, res a veure amb l’actual i en espera que s’hi incorpori el pes pesant al vestidor i les que són a la WNBA: Maya Caldwell (Dream) al perímetre per aportar desequilibri en l’un contra un i Natasha Mack (Mercury) a la pintura assegurant el rebot. Bibby i Guerrero trenquen amb el perfil d’alera pivot des de Keisha Hampton i María Araújo. Klara Lundquist –22 punts (7/9 de 2, 1/1 triples i 5/5 tirs lliures) ahir– és tota electricitat, amb un imant per al rebot a les dues cistelles.Iva Jakubcova té un canell privilegiat al cinc i Boby Hristova enllaça ràfegues de punts (36-20 amb dos triples i un contraatac entremig). Migna Touré, en canvi, encara no ha aterrat i ahir era qui jugava més (25 minuts) quan dissabte es veia condicionada per les faltes. Una aposta, la de l’Spar aquest curs, que es desmarca de la de la resta de rivals amb aspiracions a la Lliga Femenina i que, en espera de les que falten i de com s’adapten a la competició en què debutaran 6 dels 8 fitxatges, pot escurçar l’abisme que marca la despesa pressupostària.

Hores de vol

Íñiguez aturava el partit a 7:25 per acabar el primer quart, amb el segon triple visitant (0-8 encaixat, 2-10) i 3 pèrdues amb Canella de base titular. Les de la senyera responien: un primer 8-0 des de l’entrada de Lundquist i Jakubcova amb punts de quatre jugadores diferents (totes menys Touré, 0/2 de 4,6 m) i, un altre, obert per Bibby des de 6,75 m i completat pel triple de Cargol després d’ofensiu de la sueca al seu error i abans de la parada i tir del 20-12.

La primera cistella visitant de la segona meitat era a 4:43 per acabar el tercer quart (53-25), quan Iva [Jakubcova] feia 2 faltes seguides després d’haver anotat de 3 (45-23), de 2 (51-23) i d’1 (53-23). La rotació interior recuperaven el dinamisme i Bibby establia el màxim avantatge amb 6 punts quasi seguits (61-29) interromputs per Guerrero. 3 triples encaixats (61-40) entre el tercer i l’últim quart i un altre del conjunt que va pujar de la LF2 forçaven el minut d’Íñiguez (72-49), després del qual Lundquist sobre la botzina anotava des de 6,75 m i, després, de fora cap a dins.

ELS VESTIDORS

Volem jugar espaiant molt la pista, i amb aquesta idea s’ha fet l’equip. Volem obrir el camp i aprofitar els nostres avantatges
Roberto Íñiguez

LA DADA

Ens falten peces però es tracta d’anar treballant la química entre nosaltres. Tenim un equip molt bo i podem fer coses molt grans
Chloe Bibby
6
jugadores
de les 8 que ha fitxat l’Uni aquest estiu debutaran en les competicions FEB.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)