WNBA

A’ja Wilson disposada a fer història a l’WNBA

Bàsquet. WNBA. La pivot nord-americana bat el rècord d’anotació en una temporada amb 941 punts i supera a Jewell Loyd, que l’any 2023 va situar la gesta en 939 crèdits

La pivot de Las Vegas Aces, A’ja Wilson, està encaminada a capitular un dels espais de la història de la lliga nord-americana com una de les seves jugadores més destacades. La interior ha batut el rècord de punts anotats en una temporada en un partit disputat aquesta matinada contra les Indiana Fever (86-75), anotant el seu punt 941 en 36 partits. L’any 2023 l’escorta Jewell Loyd va situar la gesta en 939 punts, una dada que ha quedat superada per Wilson, que encara té quatre partits de la fase regular i els play-off per incrementar encara més aquesta gesta.

Wilson (Carolina del Sud, 1996), es va formar a la Universitat de South Carolina amb una altra històrica del bàsquet, Dawn Staley. En la seva etapa universitària va causar furor, aconseguint el títol de l’NCAA l’any 2017. Des d’aleshores el seu palmarès no ha fet més que créixer. Ha participat en sis All-Stars de l’WNBA, ha sigut campiona de la lliga en dues ocasions consecutives (2022 i 2023) i també va ser nomenada MVP de l’WNBA en dues ocasions (2020 i 2022). A més a més, va ser la jugadora més valuosa dels recents Jocs de París, on es va penjar la medalla d’or amb els Estats Units derrotant a França en la final.

Wilson, que va ser la número u del draft de la seva promoció (2018), va llançada cap a ser l’MVP de la lliga. Aquesta temporada els seus números són estratosfèrics: 27,3 punts, 11,9 rebots i 2,3 assistències per partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)