Lliga catalana

Barça-Baxi Manresa: final prou clàssica a Tarragona

Bàsquet. Lliga Catalana. La repetició del partit de l’any passat amb títol culer es juga per cinquè cop, amb més pressió per al campió (19.30 h, E3)

El Barça i el Baxi Manresa es juguen avui al pavelló Catalunya de Tarragona el títol de la Lliga Catalana (19.30 h, Esport 3) amb diferents graus de pressió. Els del Bages hi arriben sense cap obligació i amb tota la il·lusió del món i el Barça té l’obligació d’aixecar el títol i d’esvair els grans dubtes que va generar contra el Girona, al qual va acabar derrotant divendres certificant el passi a la final i evitant la desfeta recorrent al talent després d’un inici nefast. Els del Bages, que apel·len al rebot, la defensa i el contraatac per donar la sorpresa, arriben a la final amb les baixes del base Retin Obasohan, l’aler Guillem Jou, ja amb l’alta mèdica després de la lesió de genoll, i el pivot Bodian Massa. El Barça té tota la plantilla disponible.

Serà la cinquena final entre tots dos i la repetició de la de l’any passat a Lleida (81-79) que es van endur els blaugrana. El conjunt del Bages encara té fresc el record del triomf del 2021 al nou Congost (81-70), on va celebrar el seu tercer títol. Els blaugrana aspiren a la seva 25a corona en 40 finals.

Els nous jugadors del Baxi Manresa Mario Sant-Supery, un base amb classe, i Derrick Alston Jr, un jugador polivalent capaç de jugar al pal baix i d’anotar triples, al costat de la feina abnegada del pivot letó Marcis Steinbergs i de la fortalesa innata sota el cèrcol del pivot Musa Sagnia, que ja hi eren el curs passat, van ser fonamentals contra l’Hiopos Lleida per assegurar la final.

El Barça va tenir contra l’Andorra moments d’inspiració en què es va veure el que vol Peñarroya, amb contraatac i transicions ràpides amb Parker i Punter d’estilets i amb Laprovittola desencallant el duel. Ara bé, contra el Girona, la fase de desconnexió va ser greu (-17) i l’equip va rebre un parcial de 16-0 entre el final del primer quart i el segon que el va obligar a anar a remolc i que mirarà d’evitar en la final.

LA PRÈVIA

El partit contra el Girona ens dona molta informació i un toc d’atenció necessari perquè no vam sortir centrats
Joan Peñarroya
BARÇA
El partit contra el Barça és un repte en què cal fer un pas més contra un dels millors equips d’Europa
Diego Ocampo
Baxi Manresa

Duel de debutants a la banqueta

Amb 2/2 en els seus dos primers partits oficials, el Baxi Manresa ha passat el dol per la marxa del seu entrenador Pedro Martínez. Per batre l’equip de Joan Peñarroya, Ocampo té clar que el seu equip “ha d’anar a totes en el rebot ofensiu, córrer i defensar dur”. Els triomfs contra la Penya de la primera jornada (71-59) i contra l’Hiopos Lleida en la segona (85-93) reafirmen els bagencs. El Barça enceta el projecte de Joan Peñarroya amb una plantilla que il·lusiona per la seva qualitat però que ha d’accelerar perquè dissabte vinent s’enfronta al Marid en la supercopa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)