Lliga femenina 2

Emergeix un nou derbi gironí a Lliga Femenina 2

Bàsquet. Lliga Femenina 2. El GEIEG i el Tordera, que començaran la lliga el 5 d’octubre, s’enfrontaran per primera vegada en aquesta categoria

Aquest curs, les comarques gironines acolliran un nou derbi basquetbolístic. El GEiEG i el CEEB Tordera-Blanes enguany formen part del mateix grup de Lliga Femenina 2, un fet significatiu per dos motius: tots dos clubs s’estalviaran un desplaçament important i les comarques guanyaran un nou clàssic. Les dues entitats tenen en el punt de mira el dia 5 d’octubre, data en què la temporada 2024/25 aixecarà el teló. Tot i que tots dos equips arribaran a la cita en moments ben diferents.

El coordinador de l’àrea de bàsquet del GEiEG, Carles Surís, subratlla que la premissa principal és clara: “mantenir la categoria”. “Som un club multiesportiu, i un dels objectius de l’equip és que es mantingui per donar l’oportunitat a les joves de la base i dels equips de copa Catalunya i segona catalana de seguir creixent”, afirma. L’equip ha fitxat Mar Carbó i ha aconseguit mantenir un gruix important de jugadores respecte de la temporada passada, amb deu renovacions. El tècnic Bernat Vivoles també es reincorpora al capdavant de la banqueta després d’estar-ne un any allunyat. “Crec que serà bonic que hi hagi aquest derbi amb el Tordera perquè al final allà hi ha moltes jugadores que han jugat en el GEiEG, i serà una bona ocasió per gaudir del bàsquet gironí”, destaca Surís.

A l’altra cara de la moneda hi ha un Tordera que navega una onada de canvis. L’equip serà dirigit per Arnau Ferreres, que substitueix el tècnic de l’ascens, Marc Delemus. El club, que la temporada passada es va estrenar en aquesta categoria, inicia una vinculació amb el CB Blanes que el durà a fer servir les instal·lacions esportives d’aquesta entitat en alguns partits. El director esportiu torderenc, Miquel Àngel Grau, explica que la fita és la mateixa que el curs passat. “Esportivament l’objectiu és mantenir-nos, i gairebé podem dir que comencem de nou, perquè tenim cinc incorporacions noves”, exposa. Grau reconeix que el projecte encara no té la viabilitat econòmica desitjada: “Pel que fa a patrocini encara no tenim la tranquil·litat desitjada. La competició és cara i els desplaçaments requereixen un esforç.” Tot i això, Grau té ganes de derbi, però matisa: “Que quedi clar que això no serà pas el Barça-Espanyol”, conclou.

LES FRASES

Un dels objectius és que el club es mantingui per donar oportunitat a les joves de la base
Carles Surís
Coordinador de l’àrea de Bàsquet del GEIEG
En l’aspecte esportiu gairebé podem dir que comencem de nou, perquè tenim cinc incorporacions
Miquel Àngel Grau
Director Esportiu del CEEB Tordera-Blanes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)