ACB

D’amics... a rivals

Bàsquet. Supercopa. El curs 2019/20 Justin Anderson va ser el màxim anotador dels Long Island, equip de la G-League dels Nets, i Dzanan Musa, el tercer

Draft 2015. Els Mavs seleccionen en el número 21 del draft a Justin Anderson. Draft del 2018 és escollit en el número 29 arribat del Cedevita Zagreb Dzanan Musa.

L’aler blaugrana no triomfa a Dallas i canvia als Sixers i després als Raptors abans d’arribar als Nets el 2020. Els de Brooklyn, però, no li donen minuts i el posen al seu equip de la G-League, on hi havia l’aler del Madrid. Musa havia arribat a la franquícia dels nets el 2018 però no va tenir continuïtat i va ser el pas previ a tornar a Europa, on va jugar primer en l’Efes abans d’anar a Lugo i acabar en el Madrid.

Les ara dues estrelles ACB, que es veuran les cares dissabte en el primer clàssic de la temporada en la semifinal de la supercopa a Múrcia (18.30 h, Movistar), van estar, però, pocs partits en la plantilla abans d’emprendre camins diferents. Tot i això, temps suficient per demostrar la seva qualitat. Justin Anderson va acabar amb 20,5 punts de mitjana, 3,7 assistències i 6,4 rebots durant els 16 partits que va estar en els Long Island Nets. Musa també va signar números boníssims, amb 19,5 punts de mitjana, 2,9 assistències i 8,3 rebots amb un 41,2% en tiples. En aquella plantilla el segon màxim anotador va ser Timothe Luwawu (19,8 punts) –que acaba de fitxar pel Baskonia–, tot i que només va jugar 9 partits i també va coincidir amb vells coneguts de l’ACB com Henry Ellenson (ex Joventut), que va fer 18,3 punts de mitjana, o Rodions Kurucs, que només hi va estar 9 partits i va anotar 11,1 punts de mitjana. La diferència, però, entre tots dos jugadors és en partits disputats en l’NBA. Mentre Justin Anderson és un jugador consolidat amb 242 partits en la millor lliga del món, Dzanan Musa només en va jugar 54 i de forma testimonial.

Justin, 2 negatius contra el Madrid

Anderson va aterrar a l’ACB en la jornada 8 a Lugo provinent de la G-League, en què jugava amb Fort Wayne Mad Ants d’Indiana, fent 19,6 punts de mitjana en 49 partits. Amb el Breogán només va jugar 8 partits perquè va fitxar pel València fins a final de curs. La temporada passada va jugar tres cops contra Musa, també ex Lugo. Sent jugador del Breogán va fer 4 punts i -4 de valoració contra els blancs. Ja amb el València va acabar en valoració negativa (-1) i 2 punts en el partit contra el Madrid al Wizink. A la Fonteta, en la segona volta, però, va clavar 22 punts i 19 de valoració i un tap espectacular a Tavares. Anderson, doncs, porta dues valoracions negatives contra els blancs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)