Lliga catalana

Nombres rodons

L’Spar Girona vol el seu desè títol nacional. La semifinal, avui amb la Penya (21 h)

L’Spar Girona, que fa gairebé dos anys que no alça cap títol, des de la supercopa d’Espanya a Vitòria, vol recuperar l’hegemonia del bàsquet femení nacional aquest cap de setmana a Vic, que aquest any té la Capitalitat del Bàsquet Femení. L’Uni lidera el palmarès de la Lliga Catalana Femenina amb nou títols, però en les tres darreres edicions se li ha resistit. El darrer cop que va guanyar-lo va ser al 2020 al Palau Blaugrana amb la samarreta commemorativa del quinzè aniversari –avui l’equip gironí durà la del vintè– i aquest cap de setmana pot posar fi a la sequera de títols. “Per a nosaltres és un pas més, volem competir i és la lliga del nostre país, ens agradaria fer-ho bé”, va dir Roberto Íñiguez sobre una competició que no ha disputat mai perquè en la seva primera etapa a Girona –2015– i la darrera temporada va arribar a l’hivern. “Hem de veure si els problemes que tenim a la plantilla ens permeten guanyar i continuar diumenge. Ens ho volem prendre, que ja no és amistós, de manera important, amb compromís i seriositat: fa temps que treballem i hem de veure si ja introduïm allò que hem entrenat.” El basc no pot disposar de Chloe Bibby pel cop que va rebre diumenge a Tarragona en l’amistós contra el València (56-70). “L’evolució va bé, era una lesió a l’espatlla i al principi ens vam espantar pensant que podria ser més greu, li cal el seu temps”, va dir sobre l’absència de l’australiana, que s’afegeix a les de Maya Caldwell i Natasha Mack. Sandra Ygueravide, en canvi, sí que podrà jugar un cop tancada la temporada de 3x3.

L’Spar ha fet 1-2 en la pretemporada i la Penya, 3-0 en la preparació per al seu debut a la categoria, pel qual Kayla Wells, que ahir va rescindir el contracte amb el Joventut, havia de ser la referent al perímetre. “Estan jugant molt bé, amb molt de ritme. Mantenen l’estructura i han fet bones incorporacions al joc interior. Tenen un bon equip i serà difícil perquè continuen amb aquesta idea de ritme de joc alt.” És l’advertència d’Íñiguez sobre un equip que ha fitxat jugadores contrastades com l’exbase del Cadí Elise Ramette, Anna Cruz i les pivots Mariam Coulibaly (1,92 m) i Serena-Lynn Geldof (1,96 m). La primera semifinal és entre el Sedis –sis títols– i el Lima Horta, que dimecres va guanyae el títol de la Lliga Challenge, a les 18.30 h. L’Uni-Joventut és a les 21 h i la final serà diumenge (12 h).

Patrocini

Spar, tretzè any seguit amb l’Uni

B.S.

L’Uni Girona encara té Spar com a patrocinador principal per tretzè any consecutiu. “Tothom sap que el nostre objectiu és cooperar amb el bàsquet professional de primer nivell a Girona, fa més de tretze anys que col·laborem amb l’Uni Girona, un projecte que ens apassiona”, va dir Eduard Vidal, del grup Valvi Supermercats, que va destacar el valor afegit de donar suport al bàsquet femení: “La nostra voluntat és donar suport perquè aquest projecte continuï avançant. És beneficiós tant per a la ciutat com per a l’esport femení.” Cayetano Pérez, president de l’Uni, va dir: “Fa més de tretze temporades que Spar dona suport a l’Uni. És un gran honor que apostin d’aquesta manera per l’esport femení gironí.” I hi va afegir: “Aquest suport ens permetrà afrontar la pròxima temporada amb garanties i ser més competitives en tots els aspectes.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)