Lliga catalana

A mig camí de tot

El primer Cadí-Spar del curs decideix el campió nacional a Vic, amb sis títols del Sedis i nou de l’Uni

El Cadí i l’Spar es veuran les cares en la jornada 1 de la Lliga Femenina, a l’Alt Urgell el 5 d’octubre, després que avui a Vic (12 h, Esport3) s’hagin disputat el títol nacional que s’han repartit en les darreres 14 edicions; des que el 2009 l’Olesa Espanyol va revalidar el triomf al Baix Llobregat contra l’Uni. El Sedis ja tenia una Lliga Catalana Femenina al palmarès (2007) i, l’aleshores subcampió, l’Uni –va superar el Cadí a semifinals (70-81)– l’estrenaria al cap d’un any al Palau d’Esports en el primer dels seus nou títols. El club del Pirineu en té sis, ha guanyat les tres darreres edicions i, fa un any a casa seva, va superar el rival d’avui 77-76 quan la competició estatal ja havia arrencat. Aquell desenllaç, amb Ygueravide anotant de 6,75 m a 9 segons (75-74) i renunciant després al triple perquè Bertsch fes el 77-76 en l’última acció, és l’últim antecedent triomfal del Sedis sobre l’Spar, que amb Íñiguez –va debutar l’hivern passat– ha aconseguit quatre victòries seguides entre la lliga (59-72 i 83-56) i l’Eurocopa (52-68 i 68-39).

Anna Palma i Júlia Soler –MVP de la final de fa un any, en el seu quart títol català (el 2020 l’alça amb l’Uni)– són les úniques que continuen al Sedis des de la temporada passada i, Isaac Fernández, ara al Cadí, va entrenar Marta Canella, Ainhoa López i Carol Guerrero al Barça CBS a la Lliga Femenina 2, Lliga Challenge i LF, quan les blaugrana van impedir a l’Spar disputar la final de fa dos anys a Fontajau.

Les semifinals també són un contrast per als dos aspirants. Les de l’Alt Urgell en la primera en van fer prou amb el 18-0 al primer quart per enllestir el Lima-Horta (68-45). En canvi, el conjunt gironí, que té tres absències de pes –Bibby per lesió i Caldwell i Mack perquè comencen el play-off a la WNBA–, es va haver d’esprémer per eliminar el Joventut (83-77).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)