Lliga catalana

El Cadí revalida el títol nacional contra l’Spar Girona (68-55)

Setè títol català per al Cadí La Seu, el quart seguit, amb la seva victòria contra l’Spar Girona en la final disputada a Vic. El 22-0 del Sedis al tercer quart obert amb 7 punts de Baines i culminat amb triple de Jasa i acció fàcil de Mandic (49-33) decidia la final, amb l’Uni sense capacitat de resposta i veient-se 20 per sota (58-38). Murekatete, amb 16 punts, 7 rebots i 19 de valoració, la MVP.

Roberto Íñiguez aturava el partit a 4:07per acabar el primer quart, amb 9-7 al marcador i 4-3 en rebots a la cistella que defensava l’Uni, que disposava del primer avantatge mitjançant Touré (5-7) i després d’un primer intercanvi, amb triples de Soler (5-2) i Lundquist (5-5). La banyolina subministrava Murekatete en les continuacions (9-7 i 11-11) i només el triple (2/5 i 1/7) donava la iniciativa al Sedis (14-11 Jasa) al final del primer quart (15-13, 1/2 Mandic de 4,6 m)

Isaac Fernández demanava minut a 7:03 per acabar la primera meitat, amb el Cadí sense anotar en joc i amb Lundquist empatant a 18 de fora cap a dins després del triple d’Ainhoa (18-16). Mandic anotava el tercer triple blau però les grogues responien amb un 0-7 amb Hristova sumant de 6,75 m a l’antiesportiva sobre Lundquist i Guerrero anotant de 6 m (21-25). Murekatete a la pintura era l’únic argument ofensiu del Sedis (26-31, 2+1) però el seu 2/7 en tirs lliures permetia l’Spar tancar el segon quart amb la màxima que havia establert Hristova d’ofensiu (23-29), sobre la botzina i a passada de la base sueca (11 punts i 14 de valoració).

El Cadí capgirava el marcador a l’inici del tercer quart amb un 8-0 (15 a -7 en valoració) que obligava Íñiguez a aturar el partit a 5:42 per acabar el tercer quart (35-33, Palma 1/2 tirs lliures). Baines d’ofensiu i Murekatete en la continuació ampliaven l’avantatge (39-33) i amb Jefferson de 6,75 m després d’ofensiu (42-33) i de tir lliure (44-33) el tècnic de l’Uni ho havia de tornar a aturar amb 0/13 tirs de camp en la segona meitat. Ygueravide a 17 segons feia la primera i única cistella gironina per tallar el 22-0 (49-36, triple). Jasa de 6,75 m establia la vintena a 7 i mig per acabar (58-38) i Hristova amb 8 punts (62-50 a 3:29, temps mort del Cadí) liderava l’intent de remuntada de l’Uni, l’últim argument del qual era Ygueravide a 1:14 amb el seu cinquè punt seguit (66-55, triple).