Eurocopa

4 mesos i mig esperant

Bàsquet. Eurocopa. La Penya torna a jugar a l’Olímpic (20.30 h, E3) en l’estrena europea, en què es retroba amb el Hapoel Tel-Aviv, que ha fet un equipàs

Els aficionats de la Penya han hagut d’esperar quatre mesos i mig per tornar a veure el seu equip al Palau Olímpic (20.30 h, Esport3). L’últim duel es remunta al 9 de maig contra el Tenerife, però des de llavors només els han pogut seguir en els amistosos. A més, serà un partit contra un dels favorits a lluitar per la competició. El Hapoel Tel-Aviv, tot i la plantilla que ha fet, ha estat eliminat als quarts de final de la copa de la lliga als quarts de final pel Maccabi Ironi Ramat (109-102) en la pròrroga en una de les sorpreses de la competició. També va quedar fora l’altre equip israelià de l’Eurocopa, el Hapoel Jerusalem, contra el Bnei Herzliya (83-79). Les estrelles del matx del Hapoel van ser l’ex ACB Ragland (21 punts), l’ex NBA i ex Partizan Caboclo (19 punts i 15 rebots) o Foster (18). La temporada passada els equips israelians van jugar la competició europea a Belgrad quan competien com a locals. Enguany han canviat de seu i, per exemple, el Hapoel Tel-Aviv jugarà com a local en una localitat a una hora de Sofia (la capital de Bulgària), al Samokov Sports Hall.

València, favorit número 1

El nou projecte de Pedro Martínez està pensat per guanyar l’Eurocopa per obtenir el desitjat bitllet per a l’Eurolliga del curs vinent, quan està previst que ja juguin tot el curs al nou Roig Arena, el millor pavelló d’Europa. Els valencians són l’equip que més vegades ha guanyat aquesta competició (2002/03, 2009/10, 2013/14 i 2018/19). L’Eurocopa continua sense incloure equips russos –que donaven més nivell a la competició– pel conflicte bèl·lic que tenen amb Ucraïna. Han desaparegut del mapa dos equips històrics: el Prometey, que jugava a Letònia i que va arribar fins a semifinals fa dos anys, i el London Lions, al qual, tot i fer un projecte per entrar a l’Eurolliga, se li han acabat les lliures. Tampoc hi serà el Paris Basketball, vigent campió de la competició que jugarà a l’Eurolliga tot i que semblava que es faria enrere. Al grup de la Penya hi haurà el Ratiopharm Ulm de Juan Núñez, que tornarà a tenir joves futuribles a l’NBA però han perdut força; el Trefl Sopot polonès que dirigeix l’ex Penya Zan Tabak; dos vells coneguts turcs com el Besiktas de l’ex Múrcia Sleva, l’ex Penya Conor Morgan o Needham, i el Bahçesehir, amb Cavanaugh, Ponitka o Jaleen Smith; un històric com el Buducnost; el Gran Canària, botxí de fa dos anys a semifinals; el Wolves de l’ex Penya Andrew Andrews, i el Trento. A l’altre grup l’equip amb més vells coneguts és l’Hamburg, amb l’ex Lleida Kuath i l’hongarès cedit per la Penya Maronka.

LA PRÈVIA

El mateix Hapoel diu que són favorits, un equip amb jugadors de màxim nivell, molt perillós
Dani Miret
TÈCNIC DEL JOVENTUT
Hi ha hagut canvi de formats i els partits són importants però la clau és estar al màxim, al «play-off»
Ante Tomic
pivot del joventut

Partit de màxim risc a l’Olímpic

El Hapoel Tel-Aviv ha comprat 350 entrades per a aficionats que aniran al Palau Olímpic. Com és protocol en un partit amb equips israelians, es considera un partit d’alt risc i ahir la policia ja va ser al pavelló per fer controls. Avui els seguidors tornaran a estar situats a la general darrere la cistella, igual com ja ha passat en els últims anys, en què en un partit hi va haver bengales i incidents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)