ACB

Bàsquet Girona: fent passos cap a la viabilitat

Bàsquet. Lliga Endesa. El club assegura que la sostenibilitat econòmica s’apropa i preveu ampliar la capacitat del pavelló de Fontajau

El Bàsquet Girona acaba de celebrar una dècada de vida i aquest dissabte arrenca el seu tercer any a l’ACB. El club va creixent, i amb ell creixen les necessitats i les expectatives, i és per això que hi ha una premissa que és inamovible: s’han de garantir els recursos. El mes de març passat el club es va convertir en societat anònima esportiva (SAE) i alhora va crear una fundació per separar el primer equip de la resta d’iniciatives que es duen a terme. Un dels objectius d’aquest moviment era mantenir la viabilitat de tots els projectes per separat i, alhora, que el primer equip fos econòmicament viable de manera independent.

Segons va avançar al seu moment el rotatiu 2playbook, per dur a terme l’operació, el president del club, Marc Gasol, va ser l’únic subscriptor de les accions i va fer una injecció de 2,4 milions d’euros, aproximadament. I sembla que aquest primer pas cap a la viabilitat econòmica del primer equip cada vegada és més a prop. Ara, fonts del club assenyalen que actualment el 80% de la despesa del primer equip la suporten els ingressos generats pel mateix club, mentre que el 20% de capital restant l’aporta el president. En aquest sentit, el club canviarà l’estratègia en alguns eixos, com en el 3x3; fonts de l’entitat asseguren que es reduirà l’aposta per aquesta disciplina.

Més gent a Fontajau

Les mateixes fonts es mostren satisfetes amb la fidelització dels socis. De fet, segons dades del club, el 95% dels socis han renovat l’abonament. La demanda per anar a veure partits del primer equip és molt alta, tant que sorgeix la necessitat d’ampliar la capacitat del pavelló, una gesta que també permetria incrementar els ingressos. El club assegura que està treballant conjuntament amb l’Ajuntament de Girona per augmentar en uns 500 el nombre d’espectadors actual. Cal recordar que ara mateix hi ha un total de 4.200 abonats; amb una ampliació com aquesta el club vorejaria els cinc mil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)