Lliga femenina

Tot esperant les Marshall

L’Spar Girona tanca la pretemporada contra l’Estudiantes (19.30 h) a Sant Andreu de Llavaneres, encara sense Bibby

El calendari d’amistosos de pretemporada de l’Spar Girona es tanca aquest vespre contra l’Estudiantes, en el segon torneig de bàsquet Vila de Llavaneres (19.30 h) i amb 2-3 de balanç per a l’Uni comptant la Lliga Catalana (1-1). Últim assaig abans de començar la lliga, dissabte de la setmana que ve a la Seu d’Urgell i quan farà tot just cinc mesos del 82-51 a Salamanca en la tornada de les semifinals del play-off (73-61 gironí el 2 de maig a Fontajau).

Chloe Bibby, lesionada a l’espatlla en l’anterior amistós a la competició nacional, el dia 15 contra el València a Tarragona (56-70), no jugarà avui i la seva evolució, que de moment és favorable, determinarà si ho fa a l’Alt Urgell. La pivot australiana no és l’única que s’espera per a l’estrena. Maya Caldwell (1,80 m, 1998) va acabar la seva temporada a la WNBA amb la derrota de les Atlanta Dream a casa contra les New York Liberty (82-91)amb Sabrina Ionescu establint el seu sostre als play-off –36 punts (5 triples) i 9 assistències) i l’escorta, que ha de ser una referència en el perímetre de l’Spar, jugant 1:22 (0/1 triples). La jugadora del Gran Canària la temporada 21/22 tanca la seva tercera temporada a la lliga nord-americana amb 5,2 punts, (30% triples) i 2 rebots en 16 minuts de mitjana en els 24 partits. I qui ha de ser la garantia en els rebots i intimidació al joc interior, Natasha Mack (1,93 m, 1997), també acabava la seva temporada si les Phoenix Mercury no igualaven la sèrie de quarts, al millor de tres, amb les Minnesota Lynx (102-95 en el primer partit) aquesta passada nit. La pivot amb passaport montenegrí ha jugat 40 partits en el seu retorn a la WNBA després de debutar-hi el 2021, amb 4 punts i 5 rebots de mitjana en 15 minuts i mig. Les dues nord-americanes –Caldwell segur– haurien de ser a mitjan setmana que ve a Fontajau.

Coincidències

L’Estudiantes ha fet vuit incorporacions a l’estiu, les mateixes que l’Spar Girona sense comptar Berta Ribas, amb fitxa de primer equip provinent del vinculat les darreres dues temporades, el CEEB Tordera. L’equip madrileny, que com l’Uni manté l’entrenador, té mitja selecció espanyola de 3x3 a la plantilla, amb Gracia Alonso de Armiño i Juana Camilión. L’altra meitat de les campiones d’Europa i subcampiones olímpiques són les també jugadores del Bàsquet Girona de la modalitat urbana, Sandra Ygueravide i Vega Gimeno, retirada i que abans-d’ahir va rebre el reconeixement del Casademont en la tornada de la prèvia de l’Eurolliga contra el Constanta (71-52, 57-75 a Romania).

Les col·legials, que la temporada passada van guanyar a Fontajau –60-78, la derrota que va acabar precipitant l’adeu de Laura Antoja– i a Huelva en els quarts de la copa (49-72), amb el 56-65 gironí a Madrid entremig, acrediten 0-4 en els seus amistosos: a casa contra el València (75-87) en el primer partit en què tenien tota la plantilla completa, avui fa set dies, a Getafe contra el Palma de la Lliga Challenge (62-66), a Albacete amb el Jairis (53-80) i a casa en l’estrena amb l’Avenida (68-76).

LES DADES

3
jugadores
que avui són baixa per a l’Uni podrien jugar el primer partit de lliga a la Seu el 5 d’octubre.
8
cares noves
a la plantilla col·legial respecte del curs passat. Les mateixes que hi ha a la de l’Spar.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)