ACB

El Girona sucumbeix a la superioritat de l’Unicaja (90-73)

El Bàsquet Girona ha encetat la temporada amb una derrota al Martín Carpena (90-73). Els gironins, que comptaven amb les baixes de Mindaugas Susinskas i James Nnaji, s’han vist superats per un Màlaga molt coral i que ha aprofitat la jornada per celebrar els seus títols recents amb l’afició. La manca d’encert en el tir exterior (4/20 T3) i les pilotes perdudes (18), han castigat als jugadors gironins, que han perdut a Juan Ferández per una lesió al segon quart del partit. Ike Iroegbu (16 punts) ha sigut el màxim anotador del partit.

El Girona arrancava amb un parcial de 2 a 8 que il·lusionava als pocs desplaçats incrustats en la marabunta verda del Martín Carpena que rebia amb eufòria al seu equip després de la conquesta de la Supercopa i de la Intercontinental. Tot plegat, però, quedava en un anhel quan un triple de Kalinoski escurçava el marcador (7-8). Alberto Díaz s’hi sumava i avançava als locals (12-10) per primera vegada amb un triple que esdevenia un punt d’inflexió. A partir d’aquell moment, l’Unicaja engegava revolucions i un triple de l’ex del Griona, Kameron Taylor, impulsava un parcial de 15 a 2 que tirava per la borda el bon inici.

La sequera anotadora del Girona es mantenia en el segon quart fins a l’aparició de la dupla argentina formada per Cáffaro i Fernández, que aconseguia trencar la muralla defensiva dels malaguenys i posava fi a uns minuts d’ansietat. Quan semblava que els blanc-i-vermells es recobraven, un mal gest de Juan Fernández amb el turmell provocava que el pivot marxés coixejant de la pista davant la cara de circumstàncies del tècnic grec, Fotis Katsikaris, que no sabia quina tecla més tocar de la banqueta. Amb Ike Iroegbu perseguit i amb la sensible baixa de Mindaugas Susinskas i amb un pobre percentatge d’encert de tres (2/9 al descans), el jove Juani Marcos apareixia amb dues accions consecutives per evitar que els locals liquidessin el partit abans del descans. Un rectificat a l’aire d’Yves Pons retallava distàncies fins als set punts (31-24). Però els dos ’Owskis’ malaguenys (Osetkowski i Balcerowski) generaven segones opcions gràcies al rebot ofensiu i els seus companys ho aprofitaven per recuperar el coixí de 12 punts en arribar el descans (39-27).

Tornant de la pausa el Girona intentava rebaixar la barrera dels deu punts, però Perry, com un termòmetre, feia accelerar i desaccelerar el ritme de partit per evitar que això passés. Ara bé, l’aparició d’Aljami Durham permetia oxigenar l’atac del conjunt de Katsikaris, que amb dos tirs lliures de Sergi Martínez aconseguia col·locar-se a nou (57-48).

Ibon Navarro reaccionava frenant el partit i els seus jugadors responien amb un parcial de 8 a 0 que castigava els esforços del Girona i col·locava un +17 (65-48) que tallava les ales a l’intent de remuntada gironina. Perry, olorant la sang, anotava un triple que estirava la diferència fins als 21 punts (73-52) mentre l’encert exterior dels gironins seguia brillant per la seva absència.

Amb el partit pràcticament sentenciat, una doble tècnica -primer a la banqueta i després a Osetowski que ja en tenia una de prèvia- encenia els aires dels aficionats, que veien com el pivot havia d’abandonar la pista en quedar desqualificat.

Ike Iroegbu remava a contracorrent i la manca d’encert no ajudava a un Girona cada vegada més enfonsat. Amb tot el peix repartit, la botzina final constatava la derrota dels gironins que enceten el curs amb el peu esquerra en una de les pistes més complicades de la lliga.