ACB

Noquejats per la realitat

Bàsquet. ACB. Un Bàsquet Girona desencertat (5 de 21 en triples) i que arribava amb les baixes de Susinskas i Nnaji es veu sotmès a la derrota davant la superioritat de l’Unicaja Màlaga

Unicaja Màlaga 90 Bàsquet Girona 73

UNICAJA MÀLAGA:Osetkowski (3), Barreiro (9), Djedovic (8), Perry (8), Balcerowski –cinc inicial–, Pérez (11), Carter (14), Tillie (9), Kalinoski (5), Taylor (6), Díaz (9) i Kravish (8). 20/35 de 2, 12/30 triples (2 Díaz, 2 Carter, 2 Kravish, 2 Taylor, 2 Perry, Kalinoski i Tillie), 14/21 lliures, 33 rebots (7 Pérez), 14 assistències (Díaz) i 99 valoració (22 Pérez).BÀSQUET GIRONA:Iroegbu (16), Cáffaro (6), Fernández (3), Martínez (4), Durham (14) –cinc inicial–, Marcos (13), Ferrando, Sibande (5), Fjellerup (4), Sorolla (6) i Pons (2). 22/38 de 2, 5/21 triples (3 Marcos, Durham i Sibande), 14/17 lliures,28 rebots (7 Martínez), 10 assistències (3 Marcos) i 58 valoració (14 Marcos).PARCIALS: 19-10, 20-17 (39-27), 28-23 (67-50) i 90-73.

El Bàsquet Girona va encetar ahir la temporada amb una derrota al Martín Carpena (90-73). L’equip gironí arrancava la travessa d’aquest nou curs amb tota una ascensió a l’Everest. L’Unicaja Màlaga arribava a la cita com a flamant campió de la supercopa i la copa intercontinental, amb un gran bloc de jugadors que es mantenen de la temporada passada i amb un estat de confiança pletòric i un joc coral que va ser senzillament superior durant tot el partit. Els gironins es van posar al davant a l’inici, però ràpidament es van veure a remolc d’un equip que jugava a una altra velocitat. Desencertats amb el tir exterior, regalant massa pèrdues (18) i superats en rebot, l’equip presidit per Marc Gasol es va veure abocat a assumir la primera derrota del curs.

El Girona va arrencar amb un parcial de 2-8 que il·lusionava els pocs desplaçats incrustats entre la marabunta verda del Martín Carpena que rebia amb eufòria el seu equip després de la conquesta dels dos darrers títols. Tot plegat, però, va quedar en un anhel quan un triple de Kalinoski va escurçar el marcador (7-8). Alberto Díaz s’hi va sumar i avançava els locals (12-10) per primera vegada amb un triple que va esdevenir un punt d’inflexió.

A partir d’aquell moment, l’Unicaja va engegar motors i va posar velocitat supersònica amb un altre tir de tres de l’ex del Girona, Kameron Taylor, que va impulsar un parcial de 15-2 que tirava per la borda el bon inici.

Als jugadors de Katsikaris els costava anotar i treien la llengua cada vegada que els verds es posaven a jugar al contraatac, fins que l’aparició del duet argentí format per Cáffaro i Fernández va aconseguir trencar la muralla defensiva dels malaguenys i posava fi a uns minuts d’ansietat.

Quan semblava que els blanc-i-vermells es recuperaven, un mal gest de Juan Fernández amb el turmell va provocar que el pivot marxés coixejant de la pista davant la cara de circumstàncies del tècnic grec, Fotis Katsikaris, que no sabia quina tecla més tocar de la banqueta.

Amb Ike Iroegbu (16 punts) perseguit i amb la sensible baixa de Mindaugas Susinskas i amb un pobre percentatge d’encert de tres (2/9 al descans), el jove Juani Marcos va aparèixer amb dues accions consecutives per evitar que els locals liquidessin el partit abans de la pausa. Un rectificat en l’aire d’Yves Pons va retallar distàncies fins als set punts (31-24). Però els dos Owskis malaguenys (Osetkowski i Balcerowski) generaven segones opcions gràcies al rebot ofensiu i els seus companys ho van aprofitar per recuperar el coixí de 12 punts en arribar al descans (39-27).

Remuntada aplacada

Tornant de la pausa el Girona intentava rebaixar la barrera dels deu punts, però Perry, com un termòmetre, feia accelerar i desaccelerar el ritme de partit per evitar que això passés. Ara bé, l’aparició d’Aljami Durham va permetre oxigenar l’atac del conjunt de Katsikaris, que amb dos tirs lliures de Sergi Martínez va col·locar-se a nou (57-48).

Ibon Navarro veia les intencions rivals i va reaccionar frenant el partit per aplacar la remuntada. Els seus jugadors van respondre amb un parcial de 8-0 que castigava els esforços del Girona i situava un +17 (65-48) que va tallar les ales a l’intent de retallar punts del Girona. A més a més, Perry, olorant la sang, va anotar un triple que estirava la diferència fins als 21 punts (73-52) mentre l’encert exterior dels gironins encara brillava per la seva absència.

El partit estava pràcticament sentenciat. Ike Iroegbu va rematar contra corrent i la falta d’encert no va ajudar un Girona cada vegada més enfonsat, tal com indicaven les cares de la banqueta. Amb tot el peix repartit, la botzina final va constatar la derrota del Girona, que tal com reconeixia Fotis Katsikaris en la roda de premsa posterior al partit, encara té moltes coses per millorar.

LES FRASES

Som un equip encara en construcció, molt jove, i hem d’aprendre de les coses que avui hem fet malament
Hem de construir l’atac a partir de la defensa per arribar amb opcions al tram final dels partits
Fotis Katsikaris
Entrenador del bàsquet girona

Pérez comença amb el peu dret

C.J.

El debut de lliga de Tyson Pérez a l’Unicaja va ser per emmarcar. El pivot enceta enguany la seva sisena temporada a l’ACB i després de tenir un paper destacat el curs passat al Morabanc Andorra, enguany completa la rotació interior del conjunt andalús. I tot i la competència ferotge que té a l’equip –entre d’altres comparteix posició amb el gironí Yankuba Sima–, el dominicà va excel·lir en el primer partit de la temporada contra el Girona, anotant 11 punts i capturant 7 rebots en quinze minuts a pista i aconseguint 22 crèdits de valoració. Tot plegat va propiciar els elogis del seu entrenador, Ibon Navarro, en declaracions fetes després del partit: “Per bé i per mal, Tyson és així, ens dona molta energia quan està dins la pista i ha controlat molt bé Yves Pons durant tot el partit.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)