NBA

esports

Mor Dikembe Mutombo, una de les grans estrelles de l’NBA als anys noranta

Ha mort a l’edat de 58 anys a causa d’un càncer cerebral detectat el 2022

Dol en el món del bàsquet. El llegendari pivot de l’NBA a finals de la dècada dels noranta i principis del 2000, Dikembe Mutombo, ha mort aquest dilluns a l’edat de 58 anys a causa d’un càncer cerebral, segons ha informat la mateixa NBA a través de les xarxes socials.

Nascut el 25 juny 1966 a Kinshasa, una localitat de la República Democràtica del Congo, amb 21 anys va arribar als Estats Units i va començar a estudiar a Universitat de Georgetown (Washington DC), on es va llicenciar en Lingüística i Diplomàcia. El 1991 va ser elegit a la quarta posició de la primera ronda del draft, per l’equip dels Denver Nuggets. Des de llavors, el pivot congolès va jugar un total de 18 temporades com a professional a la NBA, passant pels Atlanta Hawks, Phildelphia 76ers, Nova Jersey Nets, Nova York Knicks i Houston Rockets

Fins a la seva retirada, el pivot va ser considerat un dels millors defensors de tota la història de la competició, havent aconseguit quatre guardons al Millor Defensor de l’Any, vuit presències a l’All-Star i sis als millors quintets defensius. A més, Mutombo ha estat un dels taponadors més implacables de tota la història de la NBA, i ha aconseguit 3.289 taps al llarg de la seva trajectòria, només darrere del també històric Hakeem Olajuwon.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)