2a FEB

Tot comptant els dies

El Bisbal s’estrena en la categoria dissabte a Tarragona i debuta a casa, on té dipositades les esperances per assolir la permanència, el 12 d’octubre contra el Mallorca

Setmana gran per al Sol Gironès Bisbal Bàsquet, que dissabte a Tarragona (19 h) jugarà el seu primer partit a la 2a FEB, la tercera categoria de l’àmbit estatal a la qual va accedir al maig en la seva primera fase d’ascens, a Llíria. Ho fa, el conjunt de la capital del Baix Empordà, amb vuit jugadors i el tècnic de la temporada passada –aquesta serà la tercera de Carles Rofes– i amb un objectiu: “Primer, evitar els dos últims i, si podem, evitar els dos de la promoció també. L’objectiu és la permanència, sí o sí”, diu Joan Ferrer, el director esportiu del club, que reconeix: “El canvi és passar d’un any en què has guanyat molt a un en què guanyaràs poquet. Al club ho tenim molt clar i hem de ser capaços de traslladar-ho tant a l’equip com a l’afició.” L’altra exigència és la logística en una instal·lació que ja s’omplia de gom a gom en la copa Catalunya i en els últims quatre anys a EBA. Ahir s’havien de començar a instal·lar els videomarcadors i quedaran, entre altres coses, unes graderies que no estaran a punt per a l’estrena a casa, el dia 12 contra el Mallorca (17 h). “Anàvem molt bé, però s’ha aturat tot molt i ja queda poc”, es resigna el bisbalenc.

De peus a terra

Niko Gosnell (2,03 m, 1999) no ha arribat encara al Baix Empordà per qüestions burocràtiques que el club espera tenir resoltes per al debut com a local. “La sensació és que hem pogut ser competitius en la pretemporada”, exposa Ferrer sobre la preparació, en què no han pogut jugar contra el Salt perquè tots dos equips estaven pendents de si continuaven endavant en la Lliga Catalana de les seves categories. La competició nacional és una aproximació del nivell que pot oferir el Bisbal, amb una derrota a Mataró per 82-79 i el triomf al Pavelló Vell contra el Prat: 71-64, amb 31 punts (5 triples) i 31 de valoració de Jaume Soler.

“No es tracta de guanyar-ne molts, que tant de bo, sinó de guanyar els que toquen i saber gestionar la pressió que hi pugui haver si s’encadenen derrotes. I saber que amb l’estil de club que tenim, la permanència passa per casa: ser-hi molt sòlids i rascar tot el que puguem a fora”, posa en context el també membre de la junta directiva, que reconeix: “Crec que la idea d’estil de joc es manté. Una altra cosa és que el nivell físic de la competició et permeti portar-lo a terme.”

Llibre d’estil

El segell que ha dut el club a la categoria és inconfusible: “La idea és que sigui el mateix: ser sòlids al darrere i mirar de jugar amb moltes transicions, a un ritme alt i fer-ho a tot el camp. Moltes vegades per aconseguir-ho has de poder dominar el rebot, i l’any passat ho vam poder fer en molts partits. Amb el salt de categoria, sobretot en l’aspecte físic, no sé si en tots ho podrem fer, però la idea és que sí.” “Ser capaços d’adaptar-nos ràpidament, trigar els menys partits possibles a acostumar-nos al nivell físic, conèixer l’estil arbitral... Dominar totes aquestes facetes com més aviat millor perquè tampoc hi pot haver excuses: no hi haurà temps”, assumeix l’alma mater del projecte, que posa en context les cares noves: “Ens posa al nivell de la competició. Té el físic necessari per aguantar-ho i és tan directe a cistella que pot fer el pas endavant quan et falten idees en atac traient punts. Serà capaç de liderar-nos ofensivament i al darrere té cames per aguantar”, exposa sobre Joelvin Cabrera (1,93 m, 1999), amb experiència a les tres categories FEB. De Spas Nikolov (2,08 m, 1997), afirma: “És molt sobri i ens donarà bones rotacions interiors, no té per què ser determinant”. “I quan arribi Gosnell tampoc es tracta que sigui l’estrella sinó que puguem fer rotacions sense rebaixar el nivell”, hi afegeix, abans de destacar el valor del bloc dels últims anys, amb Toni Espinosa, Jaume Soler, Xevi Torrent, Lamin Dibba o Enric Espinosa.

EL REPTE

La gent s’hi haurà d’adaptar, cadascú al seu rol anar al 200% per ser competitius. Ser mentalment forts per guanyar els partits que toquen
Joan Ferrer

LA DADA

3
reforços
per a l’equip que va pujar: Cabrera, Nikolov i Gosnell, amb qui s’espera comptar per la jornada 2.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)