FIBA Champions

El Baxi avisa: Europa, ja tornem a ser aquí!

Bàsquet. FIBA Champions League. El Manresa s’estrena contra el Benfica (20.45 h, E3)

Torna Europa al Nou Congost. Torna la FIBA Champions League, la competició que el Baxi Manresa va tocar amb els dits en la final four de Bilbao el 2022, amb Pedro Martínez, Francisco, Bako, Moneke, Maye i Thomasson, entre d’altres, i en què van caure en la final contra el Tenerife. Els manresans tornen per fer grans coses, per regalar més bàsquet als aficionats i per continuar creixent des de la competició i no tants entrenaments, que en definitiva és el que volen els jugadors. El Baxi obre avui (20.45 h, Esport 3) la FIBA Champions League contra l’històric Benfica, que es va haver de classificar en la fase prèvia de la competició. Els portuguesos, que tenen a les seves files el veterà ex-ACB i ex-Andorra Betinho Gomes (40 anys), es basa bàsicament en estrangers que els donen qualitat (Trey Drechsel, Tyler Stone, Marcus Thornton, Aaron Broussard i Ahmaad Rorie) i Nicolas Carvacho. El Baxi Manresa és en el grup G, un dels que tenen més igualtat, juntament amb el Benfica, el Niners Chemnitz alemany i el Derthona italià, que han fet una inversió econòmica important. Els alemanys han perdut els dos partits que han disputat en la Bundesliga, contra el Bayern (73-59) i el Ratiopharm Ulm (86-90), mentre que els italians van guanyar en la seva estrena en el Pallacanestro a la pista del Reggio Emilia (76-92), amb Anthony Lamb (21 punts) i Jordan Ford (17) com a referents.

Sistema de competició

La FIBA Champions League dona oxigen a la lliga ACB perquè es juga cada dues setmanes. Hi ha 32 equips dividits en vuit grups de quatre cadascun. Fan una lligueta. El primer passa al Top 16 i el segon i el tercer fan un play-in al millor de tres partits. En el Top 16 hi ha quatre grups de quatre equips que fan una lligueta i els dos primers passen als quarts al millor de tres partits. Els quatre que passen juguen una final four. El vigent campió i favorit és l’Unicaja, però també el Tenerife i el Múrcia. Els principals candidats són els de l’ACB, però també hi ha històrics com el Galatasaray, el Telekom Bonn, el Nanterre, l’AEK i el VEF Riga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)